Hautois ber spesielt alle som var på Kaptein Larsen og Orlando sist helg om å ta kontakt for å la seg teste dersom de får symptomer som kan knyttes til covid-19.

- Vi er bekymret for at noen ikke tar pandemien nok alvorlig, så oppfordringen gjelder også alle andre, sier konstituert kommuneoverlege Gregory Hautois som også er smittevernlege.

Kommunen har nå 7 isolerte, og 34 karantene i karantene. En av disse er innlagt ved Nordlandssykehuset. Det er utført omfattende smittesporing, og kommunen har kontroll på alle nærkontakter.

To nye tilfeller av covid-19 i Fauske kommune

Begge de nye tilfellene dreier seg om importsmitte. Ett av tilfellene ble påvist ved grensen til Sverige, på vei inn i Norge. Det andre tilfellet er knyttet til en besøkende fra annen kommune.  

Ingen av tilfellene har tilknytning til Gata-festivalen. Tidligere i uka ble deltakerne på festivalen oppfordret til å møte opp for å la seg teste. 56 personer møtte opp. Alle med negativ test.

I helga kan du ringe koronatelefonen 75 60 49 99, åpningstid 11.00 – 14.00 (lørdag og søndag). Hverdager åpent fra 09.00 – 14.00.