Solstua ønsket å skape en festival for de som ikke har mulighet til å komme seg på festivalen i Melenci Park. Forslaget kom opp når Gatafestivalen startet sin planlegging for 2023. 

- Vi sa ja omtrent på sekundet, sa festivalsjef Morten Trælnes under sin åpningstale.  

- Vi ønsker at de eldre også skal få gode musikk- og festivalopplevelser. Derfor kontaktet vi Gatafestivalen som hele veien var positive til dette samarbeidet, sier leder for Solstua Margrete Djupvik.  

En fest 

Seniorgata var en stor suksess med mange festivalgåere til stede. Når artistene satte i gang, ble dansegulvet fort fylt med dans.  

Som ved enhver vellykket fest var det også servering. Ansatte og frivillige hadde bakt og Røde Kors og Sanitetsforeningen hjalp med servering. Først var det kaker og kaffe før det ble servert møsbrømlefse i kafeen.  

- Jeg ønsker å rette stor takk til de frivillige. Uten innsatsen dere gjør hadde det ikke vært mulig å få til et så flott arrangement, sier ordfører Marlen Rendall Berg (Sp).  

Overrekking av blomster 

Ordføreren overrakte blomster til leder av Solstua Margrete Djupvik og festivalsjef Morten Trælnes.  

- Jeg ønsker å takke for den gode jobben dere gjør for de eldre. Dette er et godt initiativ og jeg håper det blir en fast del av Gatafestivalen, sier ordføreren til leder av Solstua.  

Et godt samarbeid  

Fauske kommune er en av sponsorene til Gatafestivalen og det har vært et godt samarbeid. 

- Gatafestivalen er blitt en institusjon i Fauske, hvor helgen kalles gatahelga. Dette er viktig for både næringslivet og trivselen til innbyggerne, avslutter ordfører Rendall Berg