– Nå kommer vi i gang med en forbedring av både det som er over og under bakken, til glede og nytte for både innbyggere og besøkende! Jeg gleder meg stort over at det vil både bli nye rør og ny asfalt på veien I Sjøgata, sier ordfører Marlen Rendall Berg  (Sp).

Tilstanden på veien i dag er dårlig med store hull. Disse tettes jevnlig midlertidig, men det må ny asfalt til for å få veien god.

Fauske kommune har avventet å legge ny asfalt fordi dette store arbeidet med å skifte ut rørledningene i Sjøgata skulle startes. Hadde asfalt blitt lagt tidligere, ville det vært bortkastet siden den må graves opp på nytt igjen. 

Omfattende arbeid

Det er et omfattende arbeid som skal pågå i Sjøgata med nye vann-, avløps og overvannsledninger under bakken. Grunnforholdene er dårlig i området og det må graves dypt på deler av strekningen. Det betyr at det må sikres mens arbeidet pågår for å unngå ulykker, noe som forlenger arbeidsperioden.

Arbeidet vil pågå fra krysset ved Mega til Fauske apotek.

Det må også belages på omkjøringer. Disse vil bli godt skiltet, også for gående når det ikke er mulig å komme seg forbi.

– For oss som har holdt på med arbeid hjemme, så vet vi at det blir verre før det blir bedre og det holder vi ut når vi vet at det blir et skikkelig bra resultat til slutt. Det finnes alternativer ruter rundt hindringene, og i verste fall må vi gå noen meter, men det tenker jeg bare er bra for folkehelsen, sier Fauske ordføreren.

Nye rør

Nye og større rør blir langt ned og det vil sikre vannberedskapen i kommunen. Det vil være bedre standard på de nye rørene enn hva det er i dag. De gamle rørene vil ikke bli fjernet før nye er lagt inn, så ingen vil være uten vann eller kloakk mens arbeidet pågår.

Ferdigstillelse

Prosjekteringen av arbeidet er ikke helt ferdig og sluttdato er derfor ikke fastsatt, men det antas å være ferdig i løpet av vinteren. Når arbeidet med å legge nye rør er ferdig, tilbakeføres veien med grus. Så snart forholdene tilsier det kommer det ny asfalt og veien blir igjen i god stand.