I en fullsatt sal møtte ordfører Marlen Rendall Berg regissøren for å gi en stor takk for en film som representerer Saltenregionen så godt. Hun mener Sau viser hvor flott det er å bo i vårt område, omringet av fantastisk natur.

-Vi er et område med mange bønder. Denne filmen viser frem en viktig del av vår kultur og er viktig for rekrutteringen til landbruket i regionen, fortsetter ordføreren. 

Samtidig setter filmen fokus på et viktig tema om hva vi vil med utviklingen av landet og hvor viktig lokalprodusert mat er for at det skal bo folk også i utkantene. 

- Landbruket er en meget viktig næring i både Fauske og regionen, og jeg er glad for at denne dokumentaren setter søkelyset på hvor betydningsfullt det er for at alle deler av samfunnet skal fungere, sa ordføreren. 

Kvinne med ordførerkjede holder tale med mikrofon.
Ordfører Marlen Rendall Berg takket for filmen til en fullsatt sal. Foto Ida Bjørkuist/Fauske kommune

Fornøyd publikum

Etter at visningen var ferdig reiste publikum seg til stående applaus og ga ros til regissøren. 

Fullsatt sal gir stående applaus sett bakfra
En fullsatt sal reiste seg for stående applaus etter å ha sett filmen. Foto: Ida Bjørkquist/Fauske kommune

Bård Ørnes hadde tatt med seg både sin egen familie og sin søsters familie. Ørnes kunne etter forestillingen fortelle at han likte filmen.

-Den var veldig interessant siden jeg er kjent med landskapet. Jeg kommer fra nabogården som ble nedlagt i høst, sa Ørnes. 

To familier med barn oppstilt og smiler
Bård Ørnes, fra nabogården, hadde tatt med seg familie og søsters familie for å se førpremien av Sau. Foto:Ida Bjørkquist/Fauske kommune

Nærheten til landbruket

I filmen Sau kildrer regissør Rebekka søsteren Rakel som tar over familiegården. 

Rebekka fortalte at motivasjonen bak Sau er å gi folk tilbake nærheten til landbruket. 

-Landbruk legges ned hver dag og det gjør at vi mister vår nærhet til det. Vi må sørge for at vi har med oss landbruket videre, sa Rebekka til det begeistrede publikumet etter visningen. 

To kvinner står foran en fullsatt sal.
Etter visningen var det duket for spørsmål og kommentarer fra salen til regissøren. Foto: Ida Bjørkquist/Fauske kommune

Flere visninger 

Filmen har flere visninger på Fauske kino, en førpremiere på torsdag formiddag og norgespremiere fredag kveld. 

Kjøp billetter hos Fauske kino

Om filmen

Sau handler om et småbruk i Nordland som skal skifte til neste generasjon, fra far til datter. Filmen er et varmt og nært portrett av en familie. Den handler om tradisjon og overlevering av kunnskap, om å finne sin egen vei i noen andres fotspor. Og den handler om sau.

Dette er en feel good-film om en mer og mer sjelden måte å drive gård på. Publikum blir sjarmert, men slått i hjertet på samme tid. Filmen har vekket stor interesse, både i Norge og i utlandet allerede.