I løpet av sommeren er det planlagt å sette et stort antall vaksinedoser i Fauske kommune. På grunn av ferieavvikling betyr det at kommunen får store utfordringer med å ha nok personell til å utføre oppgavene. Det handler om vaksinering og TISK (Testing, Isolering, Smittesporing og Karantene)-arbeid.

Oppfordring
Kommunedirektør Lundberg har en oppfordring til alle som kan tenkes å ha den helsefalige kompentansen som kommunen er ute etter, om å melde seg.  
- Enten det er pensjonerte sykepleiere, sykepleiestudenter eller andre med helsefaglig bakgrunn. Meld dere til vaksinekoordinator Reidunn Storli så snart som mulig.
Epost til vaksinekoordinator; reidunn.storli@fauske.kommune.no. Eller ta kontakt med sentralbord 75 60 40 00/ 75 60 42 00. 

Møt opp
Kommunedirektøren ber folk prioritere å møte opp når de får innkalling til vaksinering.
- Jeg har god tro på at dette skal gå bra. Vi kommer oss gjennom det vi står i dersom alle støtter opp. Vi vil jo helst at hele befolkningen skal være vaksinert, sier hun og nevner enda ei utfordring med at de får ekstra vaksinedoser i fellesferien.
- Mange av de som får innkalling, kan allerede ha reist på ferie. Men vi oppfordrer alle om å gjøre det de kan for å få benyttet timen de er satt opp på.

Vi tar kontakt
Kommunen opplever stor pågang fra innbyggere som ønsker å bli vaksinert.
- De som har registrert seg vil få en henvendelse fra oss når det er deres tur, enten på sms eller de blir oppringt. Da får de beskjed om når og hvordan de kan bestille time. Derfor henstiller vi alle om å følge med på hjemmesiden i stedet for å ringe. Dette for ikke å tappe allerede skjør kapasitet, sier kommunedirektøren. Av samme grunn bes det om at de som skal bestille time for vaksinering, gjør dette via link på hjemmesiden, sier hun og oppfordrer innbyggerne til å gjøre seg kjent med den informasjon om korona som ligger ute. Link til hjemmesiden