Nordland fylkeskommune fikk i år inn hele 39 nominasjoner til kulturprisen. 

Om kulturprisen sier fylkeskommunen: «kulturprisen kan utdeles til utøvende kunstnere av enhver art og ellers andre som ved kunstnerisk eller kulturell virksomhet har nedlagt fortjenstfullt arbeid til fremme av kulturlivet.» 

Nominasjonen kom fra Fauske kommunestyre. 

I nominasjonsforslaget står følgende: 

«’Sulis 1907’ har blitt et meget viktig formidlingsverktøy for den stemning og de omveltningene som fant sted i gruvebyen og som fikk stor betydning for storsamfunnets utvikling. Arbeidernes kamp for bedre livsvilkår og dermed sin helt naturlige plass i samfunnsdialogen ble den gang en stor inspirasjon og eksempel for blant annet LOs videre utvikling. Filmen har satt besøksrekord og appellerer til alle aldersgrupper. Det er også interessant å registrere at skoleelever setter stor pris på filmen gjennom å bli introdusert for en historie som har betydning også i dag. Fauske kommune er stolt over å ha fått ‘Sulis 1907’ som en del av sin identitet.» 

Årets vinner av Nordland fylkeskommunes kulturpris mottar 50 000 kroner, samt et originalt verk av nordlandskunstneren Espen Tversland, utformet spesielt for anledningen.