Arrangøren beskriver Arctivity som Norges råeste friluftsarrangement sommerstid for personer med fysiske funksjonsnedsettelser.

- Dette er et tilbud som pr. i dag mangler i Norge, sier prosjektmedarbeider Jonny Norheim Jakobsen.

Arctivity 2015 er en pilot.

- Nå testes opplegget, men målet er en årlig sommerbegivenhet som vokser seg stor. Allerede fra 2016 vil arrangementet være betydelig større. Arctivity sikter mot å bli et nasjonalt samlingssted hvor både nysgjerrige nybegynnere og erfarne utøvere treffes for å utvikle sine ferdigheter. Vi vil bygge et miljø for utfordrende sommeraktiviteter for funksjonshemmede, og med det også løfte fagmiljøet for tilpasset fysisk aktivitet, sier Jakobsen.

30 deltakere fra hele landet kommer for å utfolde seg med spreke aktiviteter i spektakulær nordlandsnatur. De skal klatre, kite, seile, orientere, havpadle, fridykke, ri og drive terreng- og downhillsykling. Hver deltaker har valgt ett aktivitetskurs, som de fordyper seg i over tre dager.

- Vi samarbeider med sju særforbund i Norges Idrettsforbund, og disse stiller med instruktører som har spisskompetanse på sine aktiviteter. VHSS stiller med fagpersoner som har bred erfaring med tilpasset fysisk aktivitet for funksjonshemmede. I tillegg bidrar et korps av frivillige som sørger for nødvendig assistanse. Overfor deltakerne er det viktigste kravet at de liker å ta nye utfordringer. Dette blir en grensesprengende uke på mer enn én måte, men alt skjer selvsagt i et trygt og inkluderende aktivitetsmiljø, sier Jakobsen.

Arctivity er et samarbeid mellom Valnesfjord Helsesportssenter, kompetansetjenesten Aktiv Ung og sju særforbund i Norges Idrettsforbund. Piloten er også støttet av Nordland fylkeskommune og ExtraStiftelsen.

Les mer på www.arctivity.no

Foto: VHSS