Oppdatering kl. 13:30:

Lekkasjen er nå utbedret og vanner er satt på. Det vi litt tid før trykket går tilbake til normal drift. I tilfellet det er farge på vannet; husk å tapp rikelig med kaldtvann inntil det er klarnet.

 

Oppdatering kl. 10:30:

Lekkasjen er nå funnet og avdekt.. Det er hovedvannledningen som forsyner Sulitjelma som har sprunget lekk like nedenfor Storkontoret. Arbeidet med å reparere lekkasjen er til dels omfattende. Det må derfor påregnes at store deler av dagen vil gå før vannsituasjonen er tilbake i normal drift. Etter at vannsituasjonen er normal bes berørte abonnentene om å tappe kaldt vann inntil vannet er klarnet. 

Kommunen mottok varslet den 18.12.2020 ca. kl. 03:30 og rykket umiddelbart ut med mannskaper til Sulitjema for å finne ut hva feilen skyldes. Så snart vi vet noe mere om hva dette skyldes vil ny info bli gitt på kommunens hjemmeside. 

Ny melding: Fauske kommune vil fra ca. klokken 07:00 plassere bemannet vanntank i Bursikrysset der det er mulig å hente vann. Det jobbes med å lokalisere vannlekkasjen. Så langt viser det seg at lekkasjen er en plass mellom gamle brannstasjonen og Bursi.