I Fauske kommune har vi en fin tradisjon der klubber, lag og foreninger har fått tillitt til å planlegge 17. mai-feiringen i Fauske sentrum. Tidligere har blant annet Dans Fauske og Fauske skolekorps stått for den tekniske gjennomføringen av nasjonaldagen – med stort hell!

Kulturkontoret inviterer nå klubber, lag og foreninger til å melde sin interesse for å planlegge og gjennomføre årets store dag. Frist er 31.mars 2023.


En stor ære og artig dag!

Feiringen er en av de aller største arrangementene i Fauske, og arbeidet gir mange gode opplevelser og nyttig erfaring. «Arbeidet styrker samholdet i organisasjonen og med god planlegging på forhånd går dagen lekende lett! Dessuten er synet av alle smilende fjes ei belønning i seg selv» sier Line Kristiansen, leder av Fauske skolekorps og tidligere 17.mai-komité. Hun oppfordrer nye krefter til å ta i et tak og bidra til at dagen blir spennende og variert for store og små. Med et smil om munnen og glimt i øyet vil hun også legge til at det viktigste med dagen er at barna får tid til å spise masse is!


Økonomisk kompensert

Arbeidet med planlegging og gjennomføring honoreres og kan gi en fin økonomisk boost til klubber, lag og foreninger, sier Kultursjef Ketil Hugaas. Han vil bistå arbeidet og dele erfaringer fra tidligere feiringer. Skoler og barnehager rundt om i Fauske har gjerne egne arrangement organisert og gjennomført av blant annet FAU og SU. 17.mai-komietéens arbeid vil blant annet være å bestå i å organisere de forskjellige togene, ha kontakt med russen, speiderne, korpsene, skolene, barnehagene, bo- og sykehjem og flere andre, og å sette sammen hele programmet for dagen.


Meld din interesse innen 31.mars til ketil.hugaas@fauske.kommune.no Tlf. 477 12 156

For spørsmål, ta kontakt med Ketil Hugaas, kultursjef Fauske kommune

 

Komitè