Norconsult har på vegne av forslagsstiller Nobl utarbeidet forslag til detaljregulering for Kirkeveien 17.

Hensikten med planarbeidet er å utarbeide en reguleringsplan som legger til rette for boligbebyggelse, med tilhørende teknisk infrastruktur og uteoppholdsareal. Boligområdet vil inkludere boliger med tilhørende parkeringsplasser, uteoppholdsareal og renovasjon. Det vil åpnes opp for inntil 70 boenheter. Planområdet vil i tillegg inkludere et naturområde for bl.a. å løse uteoppholdsareal til boligene, samt omregulering av parkeringsområder i reguleringsplan Vestmyra Skolesenter til idrettsformål.

Planområdet er på 15.98 daa og omfatter hele eller deler av eiendommene gnr. 103, bnr. 103, 438, 521, 524, 562, 1254, 1342 og 1559. Planområdet er avgrenset i forhold til opprinnelig varslet planområde. Dette er nærmere beskrevet i planbeskrivelsen punkt 1.2. 

I kommuneplanens arealdel inngår planområdet i Kommunedelplan for sentrum, sone C, og er anmerket som et område hvor tidligere vedtatte reguleringsplaner fortsatt skal gjelde. Kommuneplanens bestemmelser gjelder imidlertid foran tidligere vedtatte reguleringsplaner ved motstrid. Gjeldende planer som vil bli delvis endret er Vestmyra skolesenter med planid 2004002, Fauske fotballhall med planid 2007001 og Kirkeveien med planid 2004005. 

Barn og unge

Planavdelingen i Fauske kommune har stilt krav i planprosessen rundt tilgjengelige lekeområder. Det er vurdert at adkomst til f_UTE vil være relativt lang og komplisert for mindre barn som oppholder seg i boligene nærmest Kirkeveien. Det er derfor tatt inn en bestemmelse rundt etablering av uteoppholdsareal innenfor boligbebyggelse (felt B), jfr. planbestemmelsen 3.1.2:
Minimum 10 m2 av kravet til uteoppholdsareal per boenhet skal løses innenfor felt B. Hvert uteoppholdsareal skal være på minimum 150 m2 og ha en minimumsbredde i hele lengden på minst 7m

Mulig plassering av disse arealene er vist i illustrasjonsplanen.

Det vurderes at barn som blir bosatt i dette området har veldig gode forutsetninger for å få tilgang til gode uteoppholdsarealer og at området har en særdeles sentral nærhet til barne- og ungdomsskole, videregående skole, barnehage, fauskebadet og butikk.

Grunnforhold

Ettersom deler av planområdet ligger innenfor hensynssonen for ras- og skredfare, har Multiconsult utført grunnundersøkelser på området for vurdering av områdestabiliteten. Grunnforhold herunder mulig forurensning er nærmere beskrevet i planbeskrivelsen og i vedlagte rapporter. Rekkefølgebestemmelsene sikrer at nødvendige tiltak blir utført før igangsetting.

Plandokumentene finnes her: https://innsyn.onacos.no/fauske/pluss/wfinnsyn.ashx?response=journalpost_detaljer&journalpostid=2023034132

Mulige merknader til planforslaget sendes Fauske kommune, Plan/utvikling, Postboks 93, 8201 Fauske eller på e-post til postmottak@fauske.kommune.no innen 08.01.24.