BCGMFYggdoAqAAAAAElFTkSuQmCC

BGM arkitekter fremmer på vegne av Ørjan Sletten (Torggt 23 AS) forslag til ny detaljreguleringsplan for Torggata 23, med gnr. 103,  bnr. 62, og 239.

Hovedmålet for planen er tilrettelegging for en bærekraftig boligutvikling i form av en
massivtre-lavblokk på maks. 6 etasjer, med inntil 12 leiligheter. Omfanget av utbyggingen baseres på føringer i gjeldende kommuneplan med 5 etasjer og en tilbaketrukken 6. etasje, og med makshøyder som kommuneplanen for Fauske sentrum angir. Planområdet er på 685 m². Tiltaket holder seg innenfor egne grenser og vil ha innkjøring til parkeringsanlegg i 1.etasje og eventuelt underetasje på egen grunn. Øvrig gjesteparkering løses innenfor områder som er avsatt til offentlig parkering. Avkjørsel og renovasjon kobles mot Torggata.

Planområdet ligger innenfor avgrensningen for Fauske sentrum (sone A) og er avsatt til kombinert bebyggelse og anlggsformål (BKB01), der den tillatte arealbruken er forretning/boligbebyggelse.

Den planlagte utbyggingen er i tråd med føringene som er gitt i kommuneplanens arealdel og regionale planer med tanke på fortetting, bærekraftig utvikling og arealutnytting.

Planarbeidet vurderes ikke å falle inn under § 6, herunder vedlegg I, heller ikke under § 8, herunder vedlegg II i forskrift om konsekvensutredninger. Planforslaget vurderes derfor ikke å utløse krav om konsekvensutredning.

Merknadsbehandling i forbindelse med varsel om oppstart av planarbeid framkommer i planbeskrivelsen. Kommunedirektøren har ingen ytterligere kommentarer til disse.
Det anbefales at plansaken legges ut til offentlig ettersyn.

Plandokumenter
Saksutredning
Planbestemmelser
Plankart
Planbeskrivelse
Notat overvann
Geoteknisk notat
Støyfaglig rapport


Mulige merknader til planforslaget sendes Fauske kommune, Plan/utvikling, Postboks 93, 8201 Fauske eller på e-post til postmottak@fauske.kommune.no innen 9. februar 2023.