Plan- og utviklingsutvalg fattet følgende vedtak i møte den 25.05.2021:

PLUT- 058/21 Vedtak:

Plan- og utviklingsutvalget fastsetter med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-9, planprogram
for Områderegulering Eiaveien boligområde.
Plan- og utviklingsutvalget vedtar med hjemmel i plan- og bygningsloven § 12-10 at planforslaget
for områderegulering Eiaveien boligområde sendes til høring og offentlig ettersyn i 6 uker.

Med hjemmel i plan- og bygningsloven § 12-10 legges forslag til områderegulering for Eiaveien frem til høring og offentlig ettersyn i 6 uker.

Begrunnelse for områdereguleringen:
Fauske kommune og JBS Eiendom Nor AS har valgt å samarbeide om å lage en områdereguleringsplan for del av eiendommene 103/491 og 103/1285, samt del av Eiaveien som ligger mellom disse to eiendommer i Fauske kommune. Begrunnelse for områdereguleringen er et ønske om å gjøre eiendommene mer attraktiv til salg, samt for å styre fremtidig utvikling av området til boligutvikling med høy fortettingsgrad. Fortetting i byen vil være til fordel for fremtidig arealbruk i kommunen, samt for befolkningsutviklingen som forventes de nærmeste årene. Boligbebyggelse med fortetting og kvalitet vil føre til redusert behov for boligformål på andre områder som har stor verdi for bl.a. landbruk, natur, næring eller idrett og friluftsliv.

Planområdet har et areal på omtrentlig 38 da, og er i dag regulert til formål for offentlig/privat tjenesteyting, vei og kombinert formål for forretning og næringsbebyggelse. Den nye planen erstatter deler av reguleringsplanen for Eiaveien (plan-id. 2011003), samt kommunedelplan for Fauske sentrum (plan-id 2015006).

Området vises i bildet under. Planområdet ligger under 1 km nord for Fauske sentrum og er delvis bebygd med bolig og garasjebygg (kommunal tomt), men består for det meste av krattskog og ubebygd areal.

 0FnMecZVjiR 0kAAAAASUVORK 5CYII=

Planarbeidet med boligformål vurderes i henhold til Forskrift om konsekvensutredning § 6, bokstav a (samt vedlegg |) til å inngå under konsekvensutredningsplikten, og det kreves dermed planprogram. En utdypning av begrunnelsen for vurderingen følger i planprogrammet.Planprogrammet har vært ute til høring fra 11. januar til 22. februar 2021, og er fastsatt i plan og utviklingsutvalget den 25.05.2021.

Høringsforslaget av områdereguleringen som nå foreligger er et overordnet plandokument som stiller krav til fremtidig utbygging med fokus på fortetting med kvalitet, bærekraft og attraktive boligområder. Planforslaget går ikke inn på detaljene som er nevnt i mange av innspillene til planoppstart, da dette er en områderegulering og ikke en detaljregulering. Innspill ivaretatt gjennom videre krav i planbestemmelser for fremtidig detaljregulering av boligområdene.

Plandokumentene:

  1. Planbeskrivelse
  2. Plankart 08.03.2021
  3. Reguleringsbestemmelser
  4. ROS analyse
  5. Helsekonsekvensutredning
  6. Grunnundersøkelser Eiaveien 2012.02.14
  7. Saksfremlegg

Frist for innspill er 11.07.2021. Innspill sendes til postmottak@fauske.kommune.no eller til postboks 93, 8201 Fauske.