
Velkommen til Fauske kulturskole
Hos oss får barn, unge og voksne en unik mulighet til å uttrykke seg gjennom kunstfag. Dette er en viktig del av menneskets vekst og utvikling. Vi gir hver enkelt elev muligheten til å utvikle sine skapende og kreative evner ut fra sine forutsetninger, og vi er stolte av å være et sted der talent og engasjement kan blomstre.
Kulturskolen fungerer også som et kulturelt ressurssenter for skoleverket, lag, foreninger og andre aktører i lokalsamfunnet. Vi tilbyr faglig veiledning, råd, kulturelle innslag og mye mer – alltid med et mål om å styrke den kulturelle aktiviteten i kommunen.
Eiet og drevet av kommunen, er Fauske kulturskole finansiert gjennom en kombinasjon av kommunale midler og foreldrebetaling. I tillegg har vi ansvaret for å koordinere Den Kulturelle Skolesekken og Den Kulturelle Spaserstokken i Fauske kommune.
Vi inviterer deg til å bli en del av vår visjon om kreativitet, læring og samarbeid!
I 2025 la Kulturskolerådet frem ny rammeplan for kulturskolen “Kulturskole for alle”. Du kan lese den her.
Hvordan kan du søke?
Når du søker et tilbud i kulturskolen må du bekrefte at du har lest og forstått Retningslinjer for undervisning i kulturskolen og Fauske kulturskoles Service-erklæring.
Hovedinntaket er fortrinnsvis 1. juni.
Alle som ønsker plass må søke via portalen SpeedAdmin. Vi tar inn elever hele året om det er plass, men søknader som kommer innen fristen prioriteres. Søkere som ikke får plass, settes automatisk i kulturskolekø. Etter hovedopptak, tas søkere inn fortløpende dersom det blir ledige ressurser.
Hvem kan søke?
Alle, uansett alder, kan søke. Elever under 20 år prioriteres. Undervisningen tilpasses læreforutsetningene til den enkelte elev. Voksne elever kan kun beholde elevplassen påfølgende skoleår dersom det er ledige ressurser.
Hva slags fag tilbyr vi?
Kulturskolens undervisningstilbud er fordelt på områdene
- Teater
- Visuell kunst
- Sang
- Fiolin
- Klaver
- Kirkeorgel (ikke tilbud i 2025)
- Band
- Gitar/bass/slagverk
Informasjon om fagene finner du her.
Marmorbandet
I tillegg til ordinær undervisning har også Fauske kulturskole et tilbud for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Bandet “Marmorbandet” er ledet av kulturskolelærer og DKS-kordinator Jasmina Kozic. Er du eller kjenner du noen som kan være interessert i dette tilbudet, ta kontakt med Jasmina på:
jasmina.kozic@fauske.kommune.no
Telefon: +47 90945259
Sjekk ut Marmorbandets Facebookside ved å trykke på lenken nedenfor:
Se Marmorbandets Facebookside ved å trykke på denne knappen.
Hva koster det?
Undervisningstilbud i kulturskolen koster kr 2798,- pr. år (2025).
Høstsemester: 1238 kr
Vårsemester: 1560 kr
Den som sender inn søknaden mottar fakturaen. Faktura sendes ut pr. halvår. Musikk-elever dekker selv utgifter til nødvendig note-materiell. Elever ved visuell kunst betaler kr. 325,- pr. halvår for materiell (2025). Fiolin-elever kan leie instrument hos kulturskolen, og leien er kr. 340,- pr. semester pr. instrument (2025), i tillegg til note-materiell. Det er gratis for elever å delta på forestillinger i regi av Fauske kulturskole.
For flere priser på kulturskolens tjenester, som for eksempel opptredener og utlån av utstyr se kommunens betalingsregulativ her.
Rabatter
Fauske kulturskole har søskenmoderasjon på 50 %. Det vil si at om du har flere barn i kulturskolen vil du betale full pris for det første, og halv pris for barn, 1 - 2 - 3 osv. I tillegg har vi også flerfags-moderasjon. Det vil si at du får -25% på fag nr. 2 om ditt barn eller du ønsker å melde deg på to fag. Full pris på det første faget, og -25% på fag nr. 2.
Regler for deg som er elev i kulturskolen
Hovedopptak gjøres fortrinnsvis etter fristen 1.mai 2025. Søkere vil få beskjed før skolestart påfølgende høst. Søkere som ikke blir tildelt elevplass ved hovedopptak, settes på venteliste. Søkere under 20 år prioriteres.
Venteliste
Elever som ikke blir tilbudt elevplass, settes i kulturskole-kø (venteliste). Dersom det blir ledig kapasitet i løpet av skoleåret, blir du kontaktet av kulturskolen.
Skulle du bli stående i kø en stund, vil du få mulighet til å opprettholde din plass i køen for påfølgende skoleår ved å re-registrere deg.
Re-registrering
For å beholde en elevplass eller en plass i kulturskolekøen påfølgende skoleår, må eleven re-registreres. Årlig frist er 1.mai. Re-registrering gjør du her.
Utmelding
Elevplassen beholdes til den sies opp skriftlig via SpeedAdmin. Muntlig oppsigelse godtas ikke. Oppsigelser som kommer etter fristens utløp blir belastet med semesteravgift for det kommende semestret.
Elevreglement:
- De som blir tatt opp som elever, må binde seg for minst et halvt år.
- Oppsigelse av elevplass skal skje skriftlig. Frist for utmelding, nye elever, er 2 uker. Ønsker en elev å avbryte undervisningen etter fristen, betales det likevel elevkontingent for hele semesteret. Utmeldingsfrist for vårsemesteret er 1.desember. Utmeldingsfrist for høstsemesteret er 1.mai. Overholdes ikke fristen, betales kontingent for hele påfølgende semester.
- Elevkontingenten betales hvert semester. Kommunestyret fastsetter pris. Ved flytting refunderes ikke beløpet.
- Sykdom/fravær hos Kulturskolens personale utover 4 uker, kan kompenseres med lenger undervisningstid eller redusert kontingent.
- Elevene plikter å møte presis og forberedt til undervisningen. Sykdom eller annen tvingende grunn til fravær skal det gis beskjed om på forhånd til elevens lærer. Hvis lærer ikke treffes, gis det melding til Kulturskolens rektor. Elevene kan ikke få forsømte timer tilbake.
- Elever som får utlevert instrument/annet utstyr som er skolens eiendom skal skrive under på at de har mottatt gjenstanden. Eleven skal få rettledning i hvordan man behandler utstyret ved utlevering. Dersom utstyr blir påført skader, rapporteres dette straks til Kulturskolens kontor. Skyldes skaden skjødesløs behandling, må eleven selv koste reparasjonen.
- Ved gjentatte fravær etter hverandre uten melding, ved manglende interesse for arbeidet eller av disiplinære grunner, kan rektor utelukke elever fra undervisning.
Den kulturelle skolesekken (DKS) og Den kulturelle spaserstokken (DKSS)
Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Den kulturelle skolesekken er et samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Kulturtanken har det nasjonale ansvaret for ordningen. I tillegg til nasjonale produksjoner har også Fauske flere lokale produskjoner i samarbeid med f.eks. Nordlandsmuseet.
Informasjon om produksjon og aktivitet som gjelder skolene i Fauske finner du på hjemmesidene til den kulturelle skolesekken i Nordland. Programmet presenteres her i alle sine detaljer, med turné og programinformasjon.
Den kulturelle spaserstokken (DKSS) skal gi eldre bedre tilgang på kunst og kultur. Det er en fylkeskommunal tilskuddsordning hvor medlemskommunene i Salten Kultursamarbeid samarbeider rundt program og utvikling av ordningen regionalt. Les mer om ordningen hos Salten kultursamarbeid. Programkatalog for 2024 finner du her.
DKS og DKSS-koordinator i Fauske kommune er:
Jamina Kozic
Vedtekter for Fauske kulturskole
§ 1 Formål. Fauske Kulturskole skal ha som formål:
- å bidra til kvalitativ forbedring av livskvaliteten for kommunens innbyggere
- å utvikle elevenes skapende evner og fremme elevenes forståelse og opplevelse av musikk og andre kunstarter som allmennmenneskelige og kunstneriske uttrykksformer, herunder mestring, opplevelse, glede, uttrykk og formidling
- å utvikle elevenes instrumentale/vokale og andre kunstneriske ferdigheter etter den enkeltes forutsetning, slik at de kan få en meningsfull og stimulerende fritidsaktivitet
- å være et miljøskapende sentrum for aktiviteter med den hensikt å utvikle barn og ungdoms sosiale og estetiske holdning
- å være en ressurs for det øvrige skoleverk og kulturliv i arbeidet for å oppnå best mulig musikk- og kunstfaglig opplæring, og å fremme forståelse og interesse for de ulike kunstneriske uttrykk/fritidsaktiviteter i lokalmiljøet
§ 2 Oppgaver. Kulturskolens formål skal oppnås ved:
- å være en synlig instans i kommunens kulturliv via konserter, forestillinger, utstillinger, prosjekter og samarbeid.
- å gi undervisning til barn og unge og voksne, både enkelt-timer og som gruppe-undervisning. Ved stor søkning vil barn bli prioritert.
- å søke best mulig samarbeid med institusjoner og organisasjoner innen kunst- og kulturområdet.
- å gi støtte til institusjoner/skoler der musikk/dans/kunst blir brukt som et ledd i elevenes utvikling.
§ 3 Organisering
- Fauske Kulturskole er eid av Fauske kommune, og ligger administrativt under Enhet kultur.
- Skolen skal ha egen rektor med Enhetsleder kultur som nærmeste overordnede.
- Skolens ansatte utgjør skolens personalråd, og gir uttalelser i virksomheten og er rektors rådgivende organ.
§ 4 Økonomi
- Alle elever skal betale elevkontingent. Kontingenten fastsettes av Kommunestyret. Det kan søkes om friplasser av økonomiske, sosiale eller kulturelle årsaker. Pris for tjenester som lag/foreninger kjøper fra Kulturskolen fastsettes også av Kommunestyret.

Skolekorps
I Fauske kommune har vi to skolekorps; Fauske skolekorps og Valnesfjord skolekorps. I korpset får du sjansen til å være med i et flott barne- og
ungdomsmiljø med fellesskap på tvers av alder og kjønn og med mange kjekke aktiviteter; som turer i inn- og utland, seminarer og konserter.
Vil du vite mer?
Fauske skolekorps
Ta kontakt med oss på tlf./ SMS:
Tlf. 948 01 500 - Line Kristiansen eller
Tlf. 909 26 516 - Stig Løvseth
Valnesfjord skolekorps
Tlf. 416 17 614 - Lise Hjemaas
E-post lisehjemas@gmail.com

Dans
I Fauske kommune har vi et aktivt dansemiljø med mange ulike tilbud i alle aldersgrupper.
Dans Fauske har hjemmeside og du finner den ved å trykke på denne linken: Dans Fauske.
Musikkbinge
Fauske kommune eier tre musikkbinger fordelt til Valnesfjord, Sulitjelma og Fauske sentrum. Det er dessverre bare den i Fauske sentrum som er som er operativ per januar 2025. Bor du i Fauske kommune, er under 20 år og trenger en plass å øve kan du ta kontakt med kultursjef Martine Eidissen Nymo på martine.nymo@fauske.kommune.no eller tlf. 95851383.