Statskog har søkt om få justert plassering av hyttetomtene FB1, FB6 og FB8 innenfor planområdet S1 i plankartet til områderegulering for Sulitjelma opplevelsespark.
Tomtene flyttes som indikert i figur 1.

wUa 85LIWRB 0mwAAAABJRU 5ErkJggg==

Figur 1. Illustrert flytting av hyttetomtene FB1, FB6 og FB8. Grønn sirkel viser ny lokasjon.

 

Statskogs begrunnelse for flytting av disse tomtene:
FB1:
Grunnen til flytting av denne tomten er at opprinnelig plassering ligger i et myrområde/søkk i terrenget. Opprinnelig plassering gjør tomten vanskelig å bygge ut og lite brukervennlig.
FB6:
Gjennom årenes løp har det blitt endringer av Kobberløpets skiløypetrase i Fjellandsbyen. Opprinnelig plassering gjør at tomta kommer midt i Kobberløpets skiløypetrase.
FB8:
En av slalåmløpene (Malmbakken) kommer i konflikt med opprinnelig plassering av tomta.
Endring av planen innebærer kun en mindre flytting av disse tomtene i plankartet. Ca. 40-60 m nordover i terrenget. Planbestemmelsene opprettholdes uendret. Det er heller ingen utvidelse av antall enheter. De foreslåtte endringene er i tråd med hovedrammene i den gjeldende reguleringsplanen for Sulitjelma opplevelsespark.
Det vurderes at reindriftsinteresser ikke blir direkte berørt av forslaget til flytting av tomtelokasjoner. Saken har derfor blitt behandlet forenklet.

Endringen anses som mindre endring, jfr. plan- og bygningsloven § 12-14.

Plandokumenter:

Plankart
Møtebok

Godkjenningsvedtaket kan påklages til Fylkesmannen i Nordland innen 3 – tre – uker fra annonsering. Eventuell klage fremsettes skriftlig og sendes til
Fauske kommune, Planutvalget, Postboks 93, 8201 Fauske eller postmottak@fauske.kommune.no
Eventuelt krav om innløsning etter Plan- og bygningsloven § 15-2 eller erstatning etter samme lov § 15-3 må være framsatt innen 3 – tre – år fra kunngjøringsdato. Et eventuelt
krav framsettes skriftlig til Fauske kommune.