Slik går du fram om du vil gifte deg borgerlig:

  1. For å inngå ekteskap i Norge, må Staten først gjennomføre en prøving av ekteskapsvilkårene. Dette utføres av folkeregisteret ved ditt regionale skattekontor. Deretter får du en prøvingsattest som er gyldig i fire måneder.
    Se Skatteetatens Veien til ekteskapet - steg for steg
     
  2. Når du har mottatt prøvingsattest kan du ta kontakt med kommunen på telefon 901 87 192 for å avtale tid og sted. Husk at dette må gjørest i god tid, senest tre uker før ønsket bryllupsdato.

Alle som ønsker det, kan gifte seg borgerlig i Fauske kommune.

Det er to funksjoner i kommunen som har automatisk vigselsmyndighet: ordfører og varaordfører. I tillegg har kommunedirektør Ellen Beate Lundberg vigselsmyndighet.

Tilbudet er gratis.

  • Kommunen tilbyr formannskapssalen eller kommunestyresalen til seremonien innen vanlig åpningstid.

  • Dersom du ønsker andre ting som musikk, diktlesning, pynting e.l., må du ordne og betale dette selv. Har du andre ønsker, ta kontakt.

Etter vigselen

Brudeparet vil etter vielsen få en midlertidig vigselsattest. Kommunen sender denne også til folkeregisteret, som sender en bekreftelse til din innboks i Altinn.
Hvis du har behov for en vigselsattest på papir eller ønsker en kopi, kan du bestille her: https://www.skatteetaten.no/person/folkeregister/attester-og-opplysninger/attester/type/vigselsattest/

Om du skal endre navn som resultat av vigselen, må du ordne dette selv. Søknad finnes på Skatteetaten sine nettsider.

Om du har endret navn og skal på bryllupsreise i utlandet, må du sørge for at navnet i passet stemmer med navnet på billetten. Hvis ikke kan du få problem ved innsjekking.

Treng du nytt pass? Ta kontakt med politiet i ditt distrikt.