2S 7yEKU 1aJHdy 9e 7cuHMUDkf 8H 6I 4LdUmhoeIAAAAASUVORK 5CYII=

Norconsult AS fremmer på vegne av PGH Eiendom AS forslag til ny detaljreguleringsplan for eiendommen sentralt i Fauske, Torggata 18, med gnr. 103, bnr. 351. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for et boligbygg med tilhørende teknisk infrastruktur og leke-og uteoppholdsareal. Eksisterende garasje på tomta forutsettes fjernet. Planområdet ligger i sone B i kommunedelplan for Fauske sentrum, og er avsatt til boligbebyggelse og veg (Torggata). For sone B er det tillatt med maks utnyttingsgrad lik 50 % samt byggehøyder inntil 11 m (gesimshøyde) og 14 m (mønehøyde) fra gjennomsnittlig planert terreng, tilsvarende ca. 3 etasjer pluss én tilbaketrukket toppetasje. Planområdet er på ca. 1,7 daa og tiltaket holder seg innenfor egne grenser og vil ha innkjøring til parkeringsanlegg i 1.etasje og på bakkenivå på egen grunn. Avkjørsel og renovasjon kobles mot Torggata.

Grunnforhold

Berggrunnen i området består av grus, sand, leir, etc., mens løsmassene består av hav- og fjordavsetning, noe som kan være indikasjon på ustabile grunnforhold. Planområdet, i likhet med store deler av Fauske sentrum, ligger i aktsomhetsområde for marin leire, men det er i NVE Atlas ikke registrert kvikkleiresoner i planområdet.

Det er gjort en geoteknisk vurdering av områdestabilitet ifm. planarbeidet. Stabilitetsberegninger viser imidlertid at områdestabiliteten er mer enn tilfredsstillende for planområdet (samt de omkringliggende områdene), men det forutsettes geoteknisk oppfølging av gravearbeidene. Dette gjelder spesielt dersom gravingen kommer ned i de løse og sensitive leirmassene under tørrskorpelaget.

Støy

Det er indikasjon på at vestre fasade i det nye bygget vil kunne bli berørt av gul støysone fra veitrafikk (E6). Det betyr at det vil være behov for nærmere støyutredning før utbygging/ igangsettingstillatelse.

Trafikkløsning

Utbyggingsområdet vil få atkomst fra Torggata. Det tenkes etablert én avkjørsel fra Torggata til det nye bygget. Torggata 20 (gnr. 103 bnr. 351) har atkomst via utbyggingsområdet. Dette forholdet vil bli videreført. Atkomstveien vil imidlertid bli flyttet noe mot nord, og vil bli reetablert med samme bredde. Atkomstveien vil bli gruset opp.

Universell utforming

Gjeldende krav til universell utforming vil bli lagt til grunn for utforming av det nye bygget med tilhørende uteareal. Minimum 5 % av etablerte parkeringsplasser skal legges til rette for personer med nedsatt funksjonsevne, i tråd med kravet i kommuneplanen.

Barn og unges interesser
Det er tatt hensyn til barn og unges behov for lek i planforslaget. Før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse kan gis, skal felles leke- og uteoppholdsareal være ferdig opparbeidet.

Plandokumenter kan leses her:

Digitalt kart: https://kommunekart.com/?urlid=cea1d81d-971e-4b09-8676-c5eedaad68f0

Mulige merknader til planforslaget sendes Fauske kommune, Plan/utvikling, Postboks 93, 8201 Fauske eller på e-post til postmottak@fauske.kommune.no innen 13. juni 2023.