vL 4FTImDZ 2dl 55vfBSvdFeu 34 BjxeBzHx 8dln 52cnMTGxkbJ 93Z 3d 5H 4lfIpGo 1yv 211dbWmDJ 6pqam 6 sdK 91dS 6s 3NzcmCUOkxyOfzWF 9fL 3vWqpmUUZqgEYEQqRuj 0Sj Hzvo 83DesX 1pAAAAAElFTkSuQmCC

Fauske IL langrenn fremmer forslag til områderegulering for Klungsetmarka fritidspark. Planarbeidet utføres av Fauske kommune.

Planområdet er på ca. 1271,8 daa og ligger ca. 3 km nord for Fauske sentrum mellom nordre del av Erikstad og Klungset. Planforslaget omfatter hele eller deler av følgende eiendommer: Gnr: 104, bnr. 1-5, 43, 77, 88, 180 og 212. Gnr. 105, bnr. 3, 4, 7, 8, 9, 11, 14, 21 og 27. Gnr. 116, bnr. 7, 8 og 10. Gnr. 117, bnr. 1-4, 8, 14, 15, 17 og 42.

Planforslaget er en endring av reguleringsplan for Klungsetmarka fritidspark med planid 2007011.
Området er i gjeldene reguleringsplan primært avsatt til skogbruk med tilhørende traktorveier, skiløypetrase, landbruksområde reindrift, adkomstvei og klubbhus for Fauske IL langrenn.

Foreslåtte endringer

  • Deler av dagens skiløypen med fast dekke (rulleskiløype) endres til formålet skianlegg. I den forbindelse har det vært fokus på å opprettholde allmenn ferdsel for området med tilrettelagt tilgang til marka. Det er definerte krysningspunkter over rulleskiløypa for å hindre sammenstøt mellom turgåere og rulleskibrukere.
  • Planområdet er utvidet mot Løvgavlen der deler av eksisterende traktorvei delvis har blitt oppgradert/breddeutvidet. Veien er definert som privat med krav om sperre/bom mot Løvgavelveien. Veien er altså beregnet til grunneiere i forbindelse med skogsdrift og kan med unntak benyttes som avlastningsvei ved store arrangement, f.eks. NM.
  • Det er uført justeringer i plankartforslaget for å rette mindre avvik mellom gjeldene reguleringskart og faktisk løypetrase.
  • Det er avsatt areal til skilek/akebakke. Området er etablert fra tidligere.
  • Det er avsatt areal til aktivitetspark i nærhet av skistadion
  • Det er tegnet inn forslag til fremtidig traktorvei delvis parallelt med løypetrase for at grunneiere skal få lettere tilgang til skogen.

Konsekvensutredning
Planforslaget er vurdert opp mot forskrift om konsekvensutredninger. Med bakgrunn i at løypenettet ikke blir utvidet er det vurdert ut fra kriteriene i forskriftens § 10 at det ikke er noen tiltak i planforslaget som utløser krav om konsekvensutredning.

Reindrift
Gjennom planområdet går det en flyttlei for rein. Arealet for reindrift/flyttlei opprettholdes i tråd gjeldene reguleringsplan.

Medvirkning
Planprosessen fram til 1. gangs behandling fremgår i planbeskrivelsen. Planforslaget har vært til intern behandling i kommunen, bl.a. barnas representant, folkehelserådgiver og enhet for vei-, vann og avløp. Disse har ingen merknader til planforslaget.
Planforslaget har også vært på forhåndshøring hos Finneid og Vestmyra skole, der barn og unge har fått mulighet til å komme med innspill til planendringen. Det forekommer ingen merknader fra disse.

Plandokumenter
Plankart
Planbeskrivelse
Bestemmelser
Vedtak

Mulig merknader til planforslaget sendes Fauske kommune, Plan/utvikling, Postboks 93, 8201 Fauske eller på e-post til postmottak@fauske.kommune.no innen 2. november 2020.