v  9ZWPe 0wjQ 7wAAAABJRU 5ErkJggg==

Fauske kommune har fått innvilget statlig tilskudd for å utvide/oppgradere parkeringsplass i tilknytning til Fylkesvei 7472 (Bringsliveien) i Valnesfjord. Parkeringen benyttes primært i dag som startpunkt for brukere av friluftsområdene i og rundt Kvalhornet. Dagens parkering ligger nært fylkesveien, har liten kapasitet og avkjørselen er ikke tilpasset kravene i håndbok N100.

KZ 4AAAAAElFTkSuQmCC
Figur 1. Oversikt over eksisterende parkeringsplass ved FV 7472 (Bringsliveien)

Kvalhornet er et populært turområde noe som resulterer i utfordringer i forhold til parkering. På grunn av kapasitetsmangel på den eksisterende parkeringsplassen blir det ofte parkert langs fylkesveien. Fartsgrensen på stedet er 80 km/t og særlig på vinteren er dette et trafikksikkerhetsproblem med tanke på redusert vegbredde og siktforhold.
Området ligger innenfor reguleringsplan for Kvalhornet skianlegg (planid. 1997005).
I gjeldene plan for Kvalhornet er det regulert en avkjørsel mot Bringsliveien vest for dagens parkering.

EPmEOXSVHFvq 4AAAAASUVORK 5CYII=
Figur 2. Utsnitt fra gjeldene plan for Kvalhornet alpinanlegg. I bakgrunnen vises parkering nordøst for regulert avkjørsel.

For å kunne oppgradere og legge til rette for en bedre parkeringsløsning ble det laget et forslag til utvidelse av parkering som vist i figur 3. Planforslaget innehar kun teknisk infrastruktur.

AOIhPdelVLHcAAAAAElFTkSuQmCC
Figur 3: Utsnitt fra revidert plan som viser ny parkering

De foreslåtte endringene er i tråd med hovedrammene i reguleringsplanen for Kvalhornet skianlegg. Det ble vurdert av saken kunne behandles forenklet. Parkering og annen teknisk infrastruktur erstatter sørlige del av denne planen.

Plandokumenter:

Plankart
Bestemmelser
Møtebok

Godkjenningsvedtaket kan påklages til Fylkesmannen i Nordland innen 3 – tre – uker fra mottakelsen av dette brev. Eventuell klage fremsettes skriftlig og sendes til
Fauske kommune, Planutvalget, Postboks 93, 8201 Fauske eller postmottak@fauske.kommune.no
Eventuelt krav om innløsning etter Plan- og bygningsloven § 15-2 eller erstatning etter samme lov § 15-3 må være framsatt innen 3 – tre – år fra kunngjøringsdato. Et eventuelt
krav framsettes skriftlig til Fauske kommune.