wPJofmY 4xBNCwAAAABJRU 5ErkJggg==

Historikk

Fauske kommune fremmer revidert forslag til detaljregulering av Finneidlia. Planen er en revisjon av opprinnelig plan for Finneidlia, vedtatt 07.11.1996.

Planen omfatter ny og eldre boligbebyggelse, idrettsanlegg, landbruksområde, lysløype/turveg, fortau/gang- og sykkelvei, samt skole og barnehage på Finneid. Planområdet strekker seg fra RV 830 (Vatnbygdveien) i sørvest til Rognveien i nord og utgjør et areal på ca. 450 daa. Endringene er i tråd med rammene i gjeldende reguleringsplan.

Hensikten med endringsforslaget er bl.a. å tilrettelegge for myke trafikanter, særskilt skoleelever, i tilknytning til Finneid skole, økning av parkeringskapasiteten for skolen, tilrettelegging av offentlig transport og en generell oppdatering av gjeldende plan basert på føringer for sone C i kommuneplanens arealdel.

Planforslaget ble første gang sendt på høring og lagt ut til offentlig ettersyn i perioden 09.11.16 – 20.12.16. Det ble i ettertid gjort justeringer av plankart og bestemmelser som medførte at planforslaget ble sendt på utvidet høring i perioden 16.02.17 – 31.03.17.

Ved 2. gangs behandling i planutvalget 18.04.2017 ble det gjort følgende vedtak:

Utvalget ber rådmannen om å utarbeide en alternativ gang- og sykkelvei og vei i reguleringsplan der man ivaretar barnehagens behov for nærliggende uteområde uten at dette går ut over trafikksikkerheten i området.

Rådmannen har grundig vurdert alternativ adkomst til boligområdet nord for Finneid skole og Lyngheia barnhage. Konklusjonen er at det ikke finnes noen gode alternative adkomster med bakgrunn i følgende:

  • Stigningsforhold til avkjørsel og kjøreveg er ikke i tråd med krav i vegnormalen N100.
  • Alternativ adkomst via skoleområdet er utelukket da dette vil genere en uønsket trafikkøkning.

Det konkluderes med at adkomst til SKV8 ikke kan flyttes lengre nord pga stigningsforholdene i området. Det er utført mindre justeringer av SKV8 og SF5 for å ta hensyn til tomtearealet tilhørende Lyngheia barnehage (BBH).

Etter nedleggelse av Hauan skole er det nå flere barn som kommer gående/syklende fra hauan/sjåheia etter gang- og sykkelveien langs Rognveien. I dag må elevene krysse innkjørsel til Finneid skole der det til tider kan være ganske uoversiktlig med bil- og busstrafikk inne på skoleområdet.

For å øke sikkerheten og forhindre ulykker så anbefaler rådmannen at det etableres en koblingen SF5/SGS10, uavhengig av etablering av SKV8. Se figur 1.

C 8qwx 4AtvqjLgAAAABJRU 5ErkJggg==

Figur 1. Utsnitt fra planforslaget. Oversikt over adkomst til boligfelt med tilhørende fortau.

Barnehageområdet BBH og offentlig parkering o_SPA1.

Se Planforslaget i kommunekart

Plandokumenter
Plankart
Bestemmelser
Vedtak

Mulig merknader eller innsigelse til planforslaget sendes Fauske kommune, Plan/utvikling, Postboks 93, 8201 Fauske eller på e-post til postmottak@fauske.kommune.no innen 15. mai 2020.