Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Bli med på LitteraTUR

TORSDAG 26.SEPTEMBER KL.12 inviterer vi til LitteraTUR på Fauske bygdetun

Publisert , Oppdatert 23. september 2019
Plakat LitteraTUR

Vi forener friluft, litteratur og levende musikk i Folkehelseuka

Vedlagt er plakat som du gjerne kan henge opp på din arbeidsplass. Plakat 

PROGRAM:

Vi starter litteraTURen med oppmøte kl.12 på "bobilparkeringa" i enden av Sjøgata ved Fauske bygdetun. Deretter går vi i samla flokk på turstien mot Bygdetunet og gjør to litterære stopp underveis hvor vi får høre dikt og levende musikk.

Anders Alterskjær leser høyt og fiolinist Jasmina Kozic spiller for oss. Til sist kommer vi fram til bygdetunet og får servert rykende varm kaffe og nystekte vafler. Her får vi høre den flotte sangen
«E du nord» framført både som tekst (lest av Anders Alterskjær) og til sist som sang og på gitar med Thomas Andreassen. I tillegg får vi vite hvilket dikt som gikk av med seieren i sommerens dikt-konkurranse på Fauske bibliotek.

SOT (Sulitjelma og omegn turistforening) stiller med kaffe og nystekte vafler til publikum.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen til ei trivelig stund!

Arrangører: Enhet kultur i samarbeid med Folkehelse, Sulitjelma og Omegn turistforening (SOT) og Nordland fylkesbibliotek

Mer om LitteraTUR:
Bokåret 2019 er godt i gang over hele landet. På Fauske og i hele Nordland feires nasjonalt Bokår med en felles leseaksjon kalt LitteraTUR - hele Nordland leser. I år markerer det at det er 500 år siden de to første bøkene ble trykket. LitteraTUR setter fokus på litteratur, folkehelse og friluftsliv!

LitteraTUR forener bibliotek og folkehelse. 25 kommuner er med i dette prosjektet, blant annet Fauske bibliotek.  Alle deltagerbiblioteka arrangerer minst et utendørs høytlesingsarrangement - en LitteraTUR-  i løpet av høsten 2019.

https://www.fauske.kommune.no/bli-med-paa-...

https://www.fauske.kommune.no/folkehelseuk...