LW 9yyq 95EAAAAABJRU 5ErkJggg==

Detaljreguleringsplan for Kosmo skole, på Kosmo i Valnesfjorden i Fauske i kommune er et privat reguleringsforslag som er igangsatt av Dag Lundbakk, Roger Henriksen og Bjarne M Jonassen (tiltakshaver).
Forslagstillerne har kjøpt den aktuelle tomten som nå forslås regulert til fritidsbolig og bolig. De ønsker å tilrettelegge for ombygging av skolen til i alt 3-6 fritidsboliger og bygging av i alt 5 nye boliger.

Arkitekt Even Aursand fremmer på vegne av Roger Henriksen, Bjarne Jonassen og Dag Lundbakk forslag til detaljregulering for Kosmo boligfelt.
Planområdet er en del av tidligere Kosmo skole som ligger 6,7 km nord for Valnesfjord sentrum.

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for bolig- og fritidsbebyggelse, samt busslomme/holdeplass.
Planforslaget inneholder følgende reguleringsformål:
Bebyggelse og anlegg: boligbebyggelsen, fritidsbebyggelse, avløpsanlegg, lekeplass Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur: Kjøreveg (SKV1-3), offentlig og felles eierform. Annen veggrunn – grøntareal, kollektivholdeplass, gang- og sykkelvei, eierform felles, parkering, eierform felles. Grønnstruktur: friområde Faresoner: flomfare og frisikt
Områder er i overordnet plan (kommuneplanens arealdel) avsatt til henholdsvis offentlig og privat tjenesteyting (skolen med gnr/bnr 62/45 og parkering på gnr/bnr 62/87) og til friområde (gnr/bnr 62/88). Formålene i planen er ikke i tråd kommuneplanens arealdel. Det er derfor utarbeidet planprogram og konsekvensutredning. Det er valgt ut tema fra planprogram som er konsekvensutredet.
Det er i tillegg utarbeidet sjekkliste for vurdering av risiko- og sårbarhet for området.
Som det fremgår av planbeskrivelsen, kap. 10.2 er det gjennomført geoteknisk vurdering for de planlagte tiltakene. For å ta hensyn til både flom fra elvene og stormflo er det for boligområdet satt krav til heving av terrenget til minimum 2.5 m over NGO null NN2000.

Plandokumenter

Plankart
Planbestemmelser
Planbeskrivelse
Offentlig ettersyn - møtebok
Fastsatt planprogram - møtebok
Revidert planprogram
ROS sjekkliste
Geoteknisk rapport
Vedlegg planbeskrivelse - KU Flom og isgang
Vedlegg planeskrivelse - Temaplan, overvann og flom
Vedlegg planbeskrivelse - Temaplan, teknisk infrastrukur
Vedlegg planbeskrivelse - KU landskap og rekreasjonsverdi
Illustrasjonsplan

Kart over planområdet: https://kommunekart.com/?urlid=64e17c80-6c5c-4849-a08c-d35d08bb4902
Mulig merknader eller innsigelse til planforslaget sendes Fauske kommune, Plan/utvikling, Postboks 93, 8201 Fauske eller på e-post til postmottak@fauske.kommune.no innen 26. august 2021.