Ken Martin er en av de frivillige fra Redd Barna og sier at de ønsker å ta gamingen til en sosial arena. 

Fauske kommune har lagt til rette for og satt opp vegger i underetasjen på biblioteket. Det gjør at Gamenite kan ha utstyret liggende her og slipper å rigge opp hver gang. De frivillige, Ken Martin, Fredrik og Sebastian er alle enige i at det gjør det mye lettere å arrangere Gamenite. 

Selv om det har blitt satt opp vegger betyr ikke det at de er ferdig med oppussingen kan de fortelle. Planen er å male veggene, gjerne i en mørk farge, og få opp mer lys for å skape enda bedre stemning.

To tv-skjermer med spill på på hver sin side av en dør. Bak døren er det spillokale med lys i farger
Her har Gamenite fått satt opp et eget rom slik at de kan ha utstyret liggende. Foto: Ida Bjørkquist/Fauske kommune

Sebastian kunne fortelle at tilbudet er veldig populært allerede. De har 15 plasser og de ryker med en gang påmeldingen åpner. De får ofte henvendelser fra de som ønsker å stå på venteliste.

Ordfører Marlen Rendall Berg oppfordrer voksne som har litt tid å avse til å melde seg som frivillig slik at flere barn kan delta og tilbudet kan utvides. 

En gutt spiller på en bærbar pc og får hjelp av en voksen ved siden av.
De frivillige stiller opp for både hjelp og spørsmål. Foto: Ida Bjørkquist/Fauske kommune

En inkluderende arena

- Dette er et fantastisk tilbud hvor alle kostnadene dekkes av Redd Barna og det er frivillige som arrangerer. Det gjør at barn har lik mulighet til å delta og gir et tilbud til de som ikke deltar på andre fritidstilbud. De skaper en inkluderende arena som gjør gaming til en sosial aktivitet, sier Rendall Berg. 

En kvinne og en mann. Kvinnen smiler
Fredrik viste ordføreren rundt i lokalet og fortalte om det de gjør. Foto: Ida Bjørkquist/Fauske kommune

Om Gamenite

Gamenite er et gratis spill- og teknologiarrangement for barn i alderen 9-13 år som arrangeres i regi av Redd Barna region nord og Fauske bibliotek. Gamenite starta opp på biblioteket høsten 2021.

En ettermiddag i måneden, fra 17:00 til 20:00, arrangeres det i underetasjen på Fauske bibliotek. Da er det gaming, servering av varm mat og hygge som står på planen. 

Gamenite våren 2024

Fredag 26. april: Jentekveld

Torsdag 23. mai

Fredag 28. juni: Siste Gamenite før sommerferien

Påmelding åpner en uke før. 

13. april planlegger de et større arrangement som heter Gameday. Da har de booket Idrettshallen.