Vi søkte etter en leder som mestrer å ha både et operativt og strategisk blikk, en som evner å bygge og forvalte hensiktsmessige strukturer og tjenester innenfor kommunens til enhver tid gjeldende rammer, og over tid bygge en solid organisasjonskultur der medarbeidere opplever mestring, trivsel og at de føler tilhørighet. 

- Vi har funnet den rette kandidaten i Kurt-Arne Johnsen. Han oppfyller kravene til stillingen på en særdeles god måte. Ikke bare har han en solid utdannings- og erfaringsbakgrunn, men han er også omgjengelig, tydelig og er vant til å håndtere personal og arbeidsmiljøforhold. Kurt-Arne kommer til å passe godt inn hos oss, forteller kommunedirektør Ellen Beate Lundberg.   

Om Knut-Arne

Kurt-Arne Johnsen er 52 år, gift og har 3 barn. Han har vært bosatt på Fauske siden 2005 og trives veldig godt. Kurt-Arne forteller at han i dag jobber som seksjonsleder i vei- og idrettseksjonen i TA Byteknikk i Bodø kommune og har for øvrig 15 års ledererfaring fra offentlige og private stillinger. Han er utdannet elkraftingeniør fra Høgskolen i Narvik og siviløkonom fra Høgskolen i Bodø.  

- Da stillingen som teknisk sjef i Fauske kommune ble ledig, trigget det min interesse og motivasjon til å søke nye utfordringer og å utvide mitt ansvarsområde. Jeg trives med ledelse og å jobbe med fag og mennesker.  I tillegg må jeg si at jeg synes det er spennende tid i Fauske med en utviklingsorientert, kompetent og profesjonell ledelse, og jeg har opplevelsen av at det er mye på gang. Dette ønsker jeg gjerne å være med på og å bidra inn i med min kompetanse, sier Kurt-Arne. 

I dag pendler Johnsen til jobben i Bodø.  

- Det har gått greit å pendle, men det skal bli fint å slippe. Jeg bor i gangavstand til den nye jobben så det blir praktisk. Jeg ser fram til å starte og det oppleves givende å skulle bidra inn i lokalsamfunnet her jeg bor.  

Lederansvar for tre avdelingsledere

Kurt-Arne vil ha lederansvaret for tre avdelingsledere med delegert fag-, personal-, budsjett- og økonomiansvar i egen avdeling, hhv for Renhold, Drift og vedlikehold og Bolig, bad og parkering. Stillingen er organisatorisk plassert direkte hos kommunedirektør og inngår i kommunedirektørens ledergruppe.  

- Jeg ser veldig fram til at Kurt-Arne starter hos oss og vi gleder oss til å få ham med på laget, avslutter kommunedirektøren.