Vi gleder oss masse til en film som viser frem den viktige bevegelsen her i Sulitjelma i Fauske kommune. Filmen vil gi et innblikk i hvordan arbeidslivet var før arbeiderbevegelsen trådde i gang i Norge og ga oss de godene vi har i dag. At nettopp dette skjedde i vår kommune gjør det ekstra spennende. Så få med deg førpremiene slik at du får sett filmen før alle andre. Verdenspremieren er nemlig ikke før 6. oktober. 

Visninger og billetter

Helgen 15. - 17. september vises filmen flere ganger rundt om i Fauske kommune.

Fredag 15. september er det duket for den aller første visningen i Sulitjelma Fjellandsby. Dette er en uteforestilling som er gratis, men du må reservere en billett. Billetten reserveres på bygdekinoen.no. Fjellkafeen vil også være åpen hele dagen. 

Lørdag 16. september er det to visninger. Den første visningen er på Folkets Hus i Sulitjelma kl. 15. Her sikrer du deg billetter på bygdekinoen.no.

Den andre visningen er på Fauske kino kl. 18 med påfølgende premierefest i Fauske idrettshall. Billetter til både visningen og festen kjøpes på fauskekino.no.

Søndag 17. september er det visning igjen på Fauske kino. Du sikrer deg billetter til dette på fauskekino.no.

Om filmen

Året er 1907.

Gruvebyen Sulis i Nordland var Nordens svar på Det ville vesten, og kobbergruvene i den arktiske fjellheimen var blant de største og mest nådeløse.

Atten år gamle Konrad er desperat etter arbeid og får jobb i den livsfarlige gruven Hanken. Det er brutale kår for arbeiderne, og forholdene blir ikke bedre når den kyniske Olof Wennström kommer til makten i gruveselskapet. Det blusser opp til opprør og den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp. Kapitalisten Wennström har imidlertid andre planer.

Midt i konflikten står unge Konrad.

Sulis 1907 er inspirert av virkelige hendelser, og skildrer opptrappingen til opprøret som endret Norge. Det er et storslaget drama fra Nils Gaup (Veiviseren (1987), Kautokeino-opprøret (2008), Birkebeinerne (2016) mm.) med stjerneskuddet Otto Fahlgren og Simon J. Berger kjent fra Exit i hovedrollene. I andre ledende roller finner vi blant andre Stig Henrik Hoff, Alexandra Gjerpen og Rune Temte.

Se traileren til filmen.