Ordfører Marlen Rendall Berg vil berømme alle de som tar råd og anbefalinger på alvor.

Vanskelig situasjon
- Veldig mange er kjempeflinke og gjør så godt de kan med å følge råd og anbefalinger. Vi vet at det er en veldig vanskelig situasjon vi er i. Mange er lei, men for at denne perioden ikke skal bli for lang, er det ekstremt viktig at vi holder ut og er ekstra oppmerksom nå, sier ordføreren før hun fortsetter.

- Den jobben hver enkelt gjør er kjempeviktig og bidrar til å slå ned dette utbruddet.
Berg kommer med en sterk anmodning om at alle må følge opp anbefaligene fra kommunen.
- Det kan være tilstrekkelig for å unngå enda strengere tiltak, og innføring av forskrift slik som Bodø har gjort.

Åpen kun for egne innbyggere
Kommunen innfører strenge tiltak; svømmehallene vil nå kun være åpen for innbyggere bosatt i Fauske kommune. Det samme gjelder treningsentre og besøk i kinoen. Servicetorget i kommunen er åpen for besøk, men vi oppfordrer til å bruke telefon og mail. De som kan, jobber fra hjemmekontor og det anbefales å bruke munnbind på offentlig transport.

- Ikke vent med å ta kontakt
-
Vi ser derimot også at smittervernreglene noen ganger ikke følges, og det bekymrer oss, sier smittevernlege Gregory Hautois.
- Har du symptomer, hold deg hjemme og ta kontakt, selv ved milde symptomer. Føler du at du begynner å bli syk, bør du ikke vente med å ta kontakt. Mange med COVID-19 opplever i starten kun lette symptomer som for eksempel lett ubehag i halsen, tett i nesen og lignende. Ha lav terskel til å ta kontakt og test deg raskt.

Begrens kontakter
Smittevernlegen oppfordrer fortsatt alle til å begrense sine sosiale kontakter i så stor grad som mulig.
- Dette er dessverre ikke en tid for å samle mange, feire og feste. Jeg skjønner godt at dette oppleves som vanskelig for mange, men vi må huske på at det er enda verre om man blir smittet, og ikke minst smitter andre. Begrens dine reiser til det som er strengt nødvendig. Særlig til kommuner og områder der det er kjent at det er mye smitte. Vi må alle sammen tenke på hverandre, og vi må stå enda sterkere sammen nå for å hindre at smitten sprer seg ytterligere i Salten. Dette viruset ønsker vi ikke skal få fotfeste.

Stor pågang
Den siste tiden har det  vært stor pågang på koronatelefonen,  og det er tatt mange tester. Så langt har heldigvis alle vært negative. Legen understreker betydningen av å følge rådene: 

  • Vask hendene
  • Hold avstand
  • Hold deg hjemme dersom du har symptomer forenlig med COVID-19, selv milde symptomer og ta kontakt for testing.

Koronatelefonen: 75 60 49 99 - 09.00 – 14.00 (mandag – fredag). Lørdag og søndag 11.00 – 14.00