Ber folk forberede seg til stormen

I forbindelse med værmeldingen for området i dag og i morgen, ønsker vi å oppfordre innbyggerne til å følge med i media og i sosiale medier. Kommunen vurderer kombinasjonen mellom kulde, vind, løssnø og nedbør å kunne bli utfordrende.

Dette er pressemeldingen som ble sendt ut i går:

Ber folk forberede seg til stormen

Det er meldt sterk vind og nedbør torsdag og fredag. Dette gjør at kommunen forbereder seg på flere måter.

- Vi ber om at innbyggerne vurderer nødvendigheten av å kjøre eller bevege seg utendørs i den perioden det er varslet sterkest vind, og at en gjør enkle forberedelser på å kunne bli isolert av stengte veier. Det er også fornuftig å forberede seg på strømbrudd under slike forhold som er varslet, sier beredskapsleder Tom Seljeås. Han ber folk følge med på værvarsler og i media.

Spesielt enhet Vei, vann og avløp (VVA) forbereder seg ved å sette inn alt av mannskaper og materiell. Kommunen har ikke mottatt varsel fra Fylkesmannen i Nordland slik vi gjorde under ekstremværet Ylva. Men værvarslingen forteller at det blant annet er meldt sterk storm i Sulitjelma. 

- Med denne kombinasjonen av snø og sterk vind, må vi være forberedt på at veier kan bli stengt, sier enhetsleder Vei, vann og avløp (VVA) Frank Zahl. De som jobber i helse- og hjemmetjenesten samt skole og barnehager, gjør også sine forberedelser.

Det gjøres fortløpende vurderinger om tiltak, som eventuelt vil bli varslet med de rutiner vi har.

Kontaktperson: Beredskapsleder Tom Seljeås 911 11 185

 

Tips en venn Skriv ut