Elever Vestmyra prosjekt besøk fra stortinget

Sendte mail og film fra prosjekt de jobber med

Besøk fra stortinget hos 9c

Saltenposten har omtalt besøket hos klasse 9c ved Vestmyra skole. I saken skriver de at tuberkulose har vært sentral i prosjektet til de fem elevene. Men også resten av klassen har hatt prosjekt tilknyttet Leger uten grenser "Glemte kriser".

Denne høsten har klasse 9C ved Vestmyra ungdomsskole i Fauske vært med på Leger Uten Grensers skoleprosjekt «Glemte kriser». I den forbindelse sendte de epost til Stortinget med oppfordring til politikerne om å snakke mer om globale helsekriser, sammen med en film de hadde laget om multiresistent tuberkulose. Den ligger forøvrig åpent ute på Facebook. Søk bare opp på multiresistent tuberkulose - glemte kriser. Dette skriver Sylvia Bredal i Saltenposten 13.12. 2014. Videre står det i saken:

- Jeg hadde så lyst at flere skulle se den, og så dermed kom ideen opp med å sende filmen til Stortinget, samt høre hvordan de jobber med å spre informasjon, forteller Marius Larsen.

Hyggelig møte

Torsdag tok Torgeir Micaelsen turen til skolen. Han er nestleder i Helsekomiteen i Stortinget og helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet.

- Vi får mange henvendelser hver dag til Stortinget, men det er ekstra hyggelig når det er skoleelever som engasjerer seg i viktige tema, sånn som de har gjort i 9C på Vestmyra.

Michalsen synes det var fint å få treffe Burak Aslan Olsen, Miriam Evensen, Ingrid Kvæl, Ida Nikolaisen og Marius som sendte eposten, og resten av klassen deres.

Imponert nestleder

- Jeg er imponert over hvordan disse elevene på egenhånd og på eget initiativ sendte epost til Stortinget, og tok imot oss med presentasjon i dag. Arbeidet som elevene på Vestmyra gjør i samarbeid med skoleprosjektet til Leger Uten Grenser er viktig for å spre informasjon, og for å bidra til å dra viktige globale helseutfordringer frem i lyset og opp på den politiske agendaen.

Tar liv

Han drar fram at tuberkulose som disse elevene har fordypet seg i tar faktisk 1,5 millioner liv hvert år på verdensbasis. Og nestlederen mener at arbeidet som gjøres for å begrense sykdommen fortjener mer oppmerksomhet enn det får i dag.

- Det er viktig for oss på Stortinget å være tilgjengelige, og lytte til alle som vil ta kontakt. Vi har også sagt til elevene at de er hjertelig velkommen til å besøke oss på Stortinget. Imens tar vi ungdommenes oppfordring på alvor, og vil bidra til å spre budskapet om hvor viktig det er å innimellom også sette søkelys på de «Glemte krisene» i verden.

Ønsker å dra

Marius Larsen sier til Saltenposten at han synes det var et interessant besøk fra Stortinget.

- Er du generelt opptatt av politikk?

- Ikke så veldig, men jeg vet at det er valg til neste år, og vi har veldig lyst å komme oss til Stortinget og lære mer, og håper vi får det, sier han.

Larsen sier også at klassen har lært mye nytt selv ved å ha jobbet med «Glemte kriser».

Tips en venn Skriv ut