Malmleting Sulitjelma helikopter

Mineralleting på to områder

Blir det funn av mineraler som kan gi videre gruvedrift i Sulitjelma?

Hele den siste uka har to selskaper drevet med leting etter malm i Sulitjelma-området. I helga avsluttes letingen i denne omgang. Helikopteret flyr videre og boreselskapet pakker sammen ved Balvatn. Nå blir det spenning for rettighetshaverne om det finnes drivverdige forekomster, og om over hundre års gruvehistorie fra Sulitjelma, kan få nye kapittel.

Nye Sulitjelma Gruver (NSG) og Drake Resources LTD har denne uken vært i gang med søk etter nye kobberforekomster i Sulitjelma. Drake har brukt helikopter i søkeområdet for å kartlegge mineralforekomstene i berggrunnen, mens NSG jobber med diamantkjerneboring.

Diamantboring Balvatn.jpg

NSG er i dag i gang med det siste av tre diamantkjerneboringer i Diamanten i Sulitjelma. Resultatet var interessant med synlige forekomster av mineraler. Materialet skal i neste omgang analyseres for å avgjøre om det er drivverdige funn av nye malmressurser i området.

Helikopter i søk

Det australske selskapet Drake Resources LTD har siden søndag vært i lufta med helikopter på leting etter nye områder med kobberforekomster i fjellene rundt Sulitjelma. Ved hjelp av et helikopter med spesialutstyr, henter de inn informasjon om bergformasjonene for å se om det finnes drivverdige funn av kobbermalm i grunnen.

Har tro på Sulis-fjellene

Selskapet sier selv på sine nettsider at de har stor tro på Sulitjelma og mulighetene til å finne drivverdige kobberfunn her: http://www.drakeresources.com.au/sulitjelmajointventure.html

En ny æra

Over hundre års historie med kobbergruver i Sulitjelma før de ble lagt ned, kan dermed snart bli forlenget. En ny epoke med moderne gruvedrift kan i løpet av få år bli en realitet i Sulitjelma om det dukker opp nye og drivverdige funn.

Tips en venn Skriv ut