- Det var en fantastisk annerkjennelse å få og jeg er må innrømme at jeg er veldig stolt. Jeg fikk vite dette i sommer og det har vært en vanskelig hemmelighet å holde på, sier Merete Hansen. 

- Vi er veldig glade for at Merete velger å jobbe hos oss. Hun er en viktig ressurs for sine kolleger og Fauske kommune generelt, sier enhetsleder for hjemmebaserte tjenester Hans Erik Reinvik.

Hansen var nominert av flere kollegaer, men under markeringen sa en av de at dette var en nominasjon absolutt alle kunne stå bak. De mente at hun absolutt fortjente denne prisen for innsatsen hun gjør både for brukere og kolleger og den kunnskapen hun innehar. 

Begrunnelsen sendt ut til juryen var som følger

Du er unik

Vi har en unik kollega. 
Hun er nesten vanskelig å beskrive, for hun må bare oppleves for den fantastiske personen hun er. 

Merete har bidratt til at sykepleiertjenesten skal fungere best mulig. Hun har vært en stor pådriver for videreutvikling av sykepleierkompetansen i kommunen ved å dele sin kunnskap. Gjennom fagmøter, kursing, lunsjmøter, samtaler på kontoret sitt samt lage nye og oppdatere lokale prosedyrer bidrar hun til åmotivere, engasjere og øke kunnskapen til både nyutdannede og erfarne sykepleiere i og utenfor kommunen. 

Hun er en klippe i tjenesten med sin faglige dyktighet, ro, herlige latter og varme som er med på å gi sine kollegaer og brukere trygghet i hverdagen.
Den tryggheten som er med på å gjøre oss god i faget. «Ingen oppgave er for stor eller vanskelig, for vi får til dette sammen», bruker hun å si. 

Hun har over tid opparbeidet seg høy kompetanse innenfor sitt fagfelt som kreftsykepleier med over 20 år i kommunen. Hun tar ei utfordring på strak arm, og nå er hun også teamleder for sykepleierne i hjemmetjenesten. En oppgave ingen andre før henne har hatt, så vi lager veien sammen med Merete som vår veiviser. Hun har nå en kombinert rolle med organisering av sykepleierne, ivaretakelse av pasienter og ansatte og bidrar til at sykepleierfaget utøves med høy kvalitet og god individuell behandling.

Jeg satt og snakket med mine sykepleierkollegaer om henne og hva som er så spesielt med henne og det er «Den god eller vanskelige samtalen». Hun har den som et lys eller aura rundt henne. I hennes yrke som kreftsykepleier gjennom 22 år i kommunen har hun virkelig kjent på dette. Hun har jobbet i mange år «alene» med sin brukergruppe. Som har nok mange ganger vært både psykisk og fysisk utfordrende. Hun er kjent i sitt yrke, for sin faglige dyktighet innen sykepleierfaget og for den personen hun er. Hun er ærlig og direkte, og er ikke feilfri. Det siste er hun også tydelig på selv. 

Vi mener derfor at Merete fortjener prisen for årets sykepleier 2023. 

Nominasjon fra kolleger i hjemmetjenesten Fauske.