Demensvennlig kommune avtale

Nummer to i Nord-Norge, og nummer ti i hele landet

Fauske er første demensvennlige kommune i Nordland

Fredag 16.10. skrev ordfører Jørn Stene under avtale med generalsekretær Lisbeth Rugtvedt fra Nasjonalforeningen for folkehelsen. Det betyr at Fauske kommune nå er en "demensvennlig kommune". - Dette er en litt stor dag. At Fauske skal bli enda mer demensvennlig. Vi er klar og går til dette med liv og lyst, sa ordføreren som ser fram til kursingen kommer igang.

Ikke minst ser Stene viktigheten av at alle ansatte i kommunen som har kontakt med publikum. For kursing er et av tiltakene det handler om. Nasjonalforeningen ønsker at personell i offentlig og privat servicenæring, som for eksempel bibliotekarer, butikkmedarbeidere, kioskmedarbeidere, servitører, bussjåfører og medarbeidere i kommunens servicetorg, skal få opplæring i hvordan de best kan møte mennesker med demens.

Generalsekretæren tror at alle vil ha nytte av at kommunene  blir mer demensvennlige.

- Det er en vinn-vinn situasjon. At vi kan være litt mer tålmodige med hverandre, mer hjelpsomme og forståelsesfulle. Jeg har inntrykk av ta vi svarer på det behov. Og dette kan bare bli positivt. Jeg er kjempeglad for at dere vil være med og ønsker dere all mulig lykke til når dere som kommune går foran.

Stene ga også mye skryt til demensteamet på Fauske som han synes gjør en fantastisk jobb. Fauske er første kommune i Nordland som skriver "avtale" med Nasjonalforeningen. Kommunen er den andre i Nord-Norge, og nummer ti i hele landet.

Tips en venn Skriv ut