Første skoledag etter ferien var 21. august, og for noen var det aller første skoledag. Gratulerer til alle førsteklassinger med skolestart. Og gratulerer også til dem som har første dag på ungdomsskolen.

Besøk av ordfører

Ordfører Marlen Rendall Berg (Sp) besøkte i år en av skolene. På Valnesfjord skole møtte ordføreren mange spente førsteklassinger og elever som i dag startet på ungdomsskolen i 8. trinn.

I tillegg til gratulasjoner la ordføreren vekt på at det å gå på skolen skal være spennende, gøy og hyggelig for alle.

- Og for at alle skal ha det bra, så må vi være snille mot hverandre. Si positive ting til hverandre, hjelpe hverandre og passe på at alle har noen å være sammen med. Og det er ikke bare barna som skal huske på disse tingene, det bør foreldrene også, sier ordfører Marlen Rendall Berg.

Spente førsteklassinger

For elevene som begynte på skolen for første gang i dag kriblet det nok litt ekstra i magen før skolestart. Og de som jobber i skolene i Fauske gledet seg til å bli kjent med mange nye elever.

- Jeg er sikker på at de alle vil gjøre alt for elevene skal trives og ha det bra, sier ordføreren.

Rektor på Valnesfjord skole Irene Hansen hilste og ønsket velkommen.

- Da vi kom til skolen i dag var flagget allerede heist for å markere en stor og viktig begivenhet, nemlig første skoledag. Det var mange smil å se før det ringte inn, både fra elever, ansatte, foreldre og politiet som hadde kontroll, sier rektor Irene Hansen.


Inn i siste fase på grunnskolen

Også for elevene i 8. klasse var dagen ekstra spennende. De har byttet klasserom og er på et helt nytt trinn; ungdomstrinnet.

Noen av ungdomsskoleelevene fortalte i møtet med ordfører Marlen Rendall Berg om ulike ferieminner, før samtalen gled inn på hvordan det egentlig har gått å begynne på ungdomsskolen.

- Det er spennende og litt skummelt, og vi får karakterer, sier en av elevene.

De andre nikker.

Ordføreren ønsket å høre mer om skolen og hva de ser fram til. Det kom flere innspill.

Elevene i 8. trinn listet opp:

 - Jo, vi har fått nye PCer. Det er veldig bra! - Vi har stor og bra fotballbane og et veldig fint uteområde.


Nye skolebøker

Ordføreren la også merke til at det la nye lærebøker på bordet.

- Det er gledelig å se! Kommunestyret bevilget mer til lærebøker og at det er kjøpt skolesett med tiltrengte bøker, det roste ordfører Rendall Berg rektor Irene Hansen for.


Trygghet, læring og mestring i fokus

Ute i skolegården igjen fortalte rektor på Valnesfjord skole litt om forventningene til det nye skoleåret.

- Vi har til sammen 175 flotte elever. Jeg håper at vi skal klare å skape trygge og fine skoledager med masse læring og mestring, sammen med elevene og i samarbeid med foresatte og andre. Det gleder vi oss til, avslutter rektor Irene Hansen.

 

Ordføreren avsluttet med å ta bilde av flagget, som symboliserer hvor viktig denne dagen er for elever, foresatte, skole og oss i Fauske kommune.