- Arbeidsgruppen vil ha folkemøter rundt omkring i kommunen og med ulike aktører. Vi ønsker innspill fra næringslivet, lag og foreninger og alle rundt om i kommunen som vil være frivillige eller bare ønsker å delta på festen, sier Kristian Amundsen, daglig leder i Fauna og prosjektgruppen til ARN.

Prosjektgruppa har allerede hatt et møte med næringslivet. Onsdag morgen møtte de butikkene på AMFI-senteret.

- Det var et godt møte hvor vi fikk startet med å fortelle om våre planer for dagene samtidig som vi fikk dratt med næringslivet. Vi ønsker at de også er med på folkefesten, forteller Amundsen.

Mann og kvinne står foran en skjerm og presenterer
Kristian Amundsen og senterleder Ann Mari Zahl under møtet med AMFI. Foto: Ida Bjørkquist

Folkemøte i Sulitjelma

Neste møte vil være et folkemøte i Sulitjelma mandag 19. februar klokken 18 på Folkets Hus.

Da møter Fauna og Kobberløpet ved Mona Mosti, som jobber med arrangementet i Sulitjelma, alle som ønsker informasjon. Det vil også være mulighet for å gi innspill.

….Og i Valnesfjord

- Vi har også ei bygd som heter Valnesfjord som det skal sykles gjennom, og der vi ønsker oss også folkefest. Vi skal ha et møte med nærmiljøutvalget der og finne et tidspunkt for et tilsvarende møte der som i Sulitjelma, sier Amundsen, og presiserer at det er viktig å få hele Fauske med på å skape et godt og minneverdig arrangement.

Møter i Fauske

Møtet i Fauske sentrum blir to dager etter Sulis-møtet, altså onsdag 21. februar klokken 18.30, og det blir holdt på Fauske videregående skole.

Sist, men ikke minst, vil det bli et frokostmøte der hele næringslivet i Fauske er velkommen til å delta. Dette vil bli holdt tirsdag 27. februar klokken 08.30 hos Wenberg.

Godt samarbeid med partnere

Amundsen sier videre at de opplever et godt samarbeid med partnerne til ARN.

- Noen av dem er med i arbeidsgruppen, slik som Hilde Dypaune i Polar Kraft, og noen har vi jevnlige møter med. Dette er viktig for logistikken rundt rittet, men også for at det skal bli en skikkelig folkefest med et bredt program. Sammen med de vil vi også arrangere faglige seminarer.