– Jeg gleder meg til å bli en del av det spennende laget som Fauske kommune har. Jeg har lyst til å jobbe med samfunnsutvikling og da er det veldig gledelig å få muligheten til å lede en avdeling i kommunen med kompetente medarbeidere som jobber med planer, strategier, og utviklingsarbeid i bredden av alle næringer, sier Haugen. 

Haugen har god kjennskap til kommune og har i flere år vært på den politiske «banehalvdelen» i Bodø kommune, med erfaring fra formannskap og kommunestyre, planutvalg og som leder for administrasjonsutvalget, noe som innebar nært samarbeid med tillitsvalgte. Etter kommunevalget 2023 gikk Haugen ut av Bodø-politikken og tilbake til sin arbeidsgiver i teknologiselskapet Braathe.  

– Jeg har erfart hvor mye god fagkunnskap, lederskap og interessante prosesser som foregår i en kommuneadministrasjon, og da «visste jeg», at når min tid som politiker var over, ville jeg søke i den retningen dersom jeg skulle gjøre noe annet enn i dag, forteller Haugen.

– Stor overføringsverdi 

– Jeg ser stor overføringsverdi til stillingen som jeg nå skal inn i, også fra min tid i Braathe. Kundepleie, utvikling, prosesser og dialog kan overføres til innbyggere, næringsliv og oppfølging av planprosesser i plan- og bygningsloven, avslutter den nytilsatte plansjefen. 

Fauske kommune søkte etter en leder med god samfunnsforståelse, kunnskap om offentlig forvaltning og politiske prosesser, kjennskap til plan- og bygningsloven, økonomi, og en som har ledererfaring med å lede medarbeidere med høy fagkompetanse og et stort spenn av oppgaver.  

– En nøkkelstilling

– Det er ingen enkel stilling å dekke, men den er veldig viktig, en nøkkelstilling, når vedtatte mål og strategier skal nås. Det var derfor spenning knyttet til søkergrunnlaget, vedkjenner kommunedirektør Ellen Beate Lundberg   

Kommunedirektør Ellen Beate Lundberg er glad for å ha fått Anne Mari Haugen med på laget. 

– Hun er en erfaren person med relevant utdanning og lang erfaring fra både kommune og privat næringsliv, som tilfører vår organisasjon ny og god kompetanse. Det mener jeg vil virke positivt sammen med fagkunnskapen som allerede er i plan- og næringsavdelingen, understreker Lundberg. 

Anne Mari Haugen er 48 år, gift og har 2 barn. Hun er bosatt i Bodø på 26. året, men kommer opprinnelig fra Ørsta på Sunnmøre. Haugen jobber i dag som direktør kundesuksess i Braathe og har over 10 års ledererfaring.  Haugen har blant annet en bachelor fra Høgskolen i Bodø i økonomi og fiskerifag. 

Stillingen som leder for plan og næring er organisatorisk plassert direkte hos kommunedirektør og inngår i kommunedirektørens ledergruppe.  

– Jeg ser veldig fram til at Anne Mari starter hos oss og vi gleder oss til å få henne som kollega, avslutter kommunedirektøren.