Hjerteuka - barn hopper

Hjerteuka med folkemarsj 6. mai kl. 11.00

Hopper for hjertet, men du kan også gå!

Alle skoleklassene deltar under hjerteuka, men det er også anlednining for å delta under folkemarsjene tirsdag og fredag.

Hjerteuka - barn hopper_460x307.jpg

 

Budskapet med hjerteuka er å bli mer fysisk aktiv og spise mer sunn mat. Demensforeningen, som har ansvar for hjerteuka, oppfordrer folk til å delta aktivt i hjerteuka. Oppstart skjedde på nedre torg der 23 elever fra Erikstad, hoppet tau - i en hoppetaukonkurranse som pågår samtidig.

Hjerteuka - hoppekonkurranse_460x307.jpg

- Det er aldri for sent å starte. En halv time daglig gir stor helsegevinst, sier leder i foreningen, Erna Josefsen og får full støtte fra resten av gjengen.

 

En stor del av Fauske kommunes elever har meldt seg på til å delta i tauhoppekonkurransen. Tirsdag og torsdag  - begge dager kl. 11.00, er det marsj langs folkestien. Oppstart ved bygdetunet.

Alle skoleklassene i kommunen, fra fjerde til og med sjuende skoletrinn, har meldt seg på til hoppekonkurransen.

Det er Nasjonalforeningen for folkehelsen, sammen med Fauskeeidet helselag, som står bak den landsomfattende uka. På Fauske er det demensforeningen som har tatt på seg ansvaret for opplegget. De vil ha stand i sentrum der de i tillegg til å dele ut informasjon, også deler ut «sunne vafler».

I tillegg til konkurransen der det er om å gjøre for elevene å hoppe tau «mest mulig», kan folk gå folkestien, der det vil bli servering av frukt og grønt og kanskje blir det også «hjertesuppe».

Hjerteuka pågår fra 5. – 11. mai. Da starter også «Hopp for hjertet» som omfatter skoleelever i hele landet. 10. mai er den internasjonale dagen for fysisk aktivitet - Verdens aktivitetsdag. Folkestien starter på bygdetunet på Fauske og er rundt seks kilometer lang.

Hjerteuka demensforeningen_460x307.jpg

Tips en venn Skriv ut