Det har kommet mange ukrainske flyktninger til Fauske den siste tiden. Fauske kino ønsket derfor å gi de et tilbud. De nyankomne flyktningene har ikke begynt på skole eller voksenopplæring enda. 

Mandag 30. oktober viste derfor Fauske kino filmen Mavka med ukrainsk tale og norsk tekst. I alt var det 82 stykker, både voksne og barn, som kom for å se filmen.

Filmen er en eventyrlig familiefilm som finner sted dypt inne i de ukrainske skogene. Her finnes det hemmeligheter som lenge har vært skjult for menneskene. 

- Har stor betydning

Alina var å se Mavka. 

På spørsmål om hun likte filmen svarte hun helt klart ja. 

- Den er bra laget med tanke på karakterer og animasjon. Den var fin å se og har stor betydning, både for barn og voksne, sa Alina. 

Hun fortalte at filmen har stor tilknytning til ukrainsk kultur. Filmen bygger på et kjent ukrainsk dikt som Alina oversatte til «Forest song». Plottet er annerledes, men de har brukt karakterer fra det forteller Alina videre. Hun fortsetter videre med å fortelle at det er mye av original ukrainsk kultur i for eksempel kostymene, men at de har modernisert det i Mavka. Sangene er også basert på store og populære folkeband som spiller folkemusikk med en moderne vri. 

Ønsker du visning?

Andre mottak som ønsker visning for sine beboere ta kontakt med Martine Eidissen Nymo på martine.nymo@fauske.kommune.no. Filmen kan tilbys med engelsk, norsk, polsk eller ukrainsk tale.