Pressemelding sendt ut i dag 30.03.2021: 

- Det er fortsatt svært viktig at alle som utvikler symptomer som kan være forenlig med covid-19, blir testet, sier kommuneoverlege Gregory Hautois og ber folk ta kontakt selv med milde symptomer.

Bestill testen elektronisk
Det blir felles beredskap for Fauske og Sørfold kommune denne påsken, det vil si fra og med onsdag 31. mars kl 12.00, til og med mandag 5. april. Det er nå mulig å bestille koronatest elektronisk via link på kommunen sine nettsider. Denne digitale bestillingsmuligheten vil dermed også være tilgjengelig for alle i Sørfold kommune i hele påsken.

Koronatelefonen – også for Sørfold
Koronatelefonen  75 60 49 99, i Fauske kommune, er bemannet også i påsken. De tar imot henvendelser fra både Sørfold og Fauske kommune.

Åpningstider i påsken: Onsdag 31. mars: 09.00 – 12.00, torsdag 1., lørdag 3. og mandag 5. april: kl. 11.00 – 14.00

Også for påskegjester
Disse tjenestene er tilgjengelig for alle som befinner seg i våre kommuner.

- Det vil si at personer fra andre kommuner som er på påskeferie her, kan ta kontakt og bestille seg test. Kampen mot viruset går på tvers av kommunegrenser, understreker kommuneoverlegen som minner oss på viktigheten om å holde avstand, ha god håndhygiene og holde seg hjemme hvis du føler deg syk.

Mye feil bruk av munnbind
Kommuneoverlegen er spesielt opptatt av at munnbind brukes på riktig måte.

- Det er viktig å utføre håndhygiene før du tar på munnbind. Noen av de vanligste feilene er at man ikke er like opptatt av å holde avstand og utføre håndhygiene fordi man føler seg beskyttet med munnbind. Umiddelbart etter besøket i butikken skal munnbindet kastes, og du må vaske hendene dine. Hele hensikten med munnbind er borte dersom det ikke brukes riktig, sier han og viser til kommunens nettsider; «Råd og regler» og «Plikt til å bruke munnbind». Han kommer med en siste påminnelse.

- Begrens antall personer i samme husstand som går og handler i butikken. Hele familien trenger ikke være med. Dette vil hjelpe alle med å holde god avstand og i tillegg begrense bruk av munnbind.

Dersom det er  behov for vurdering av lege skal du ringe legevakten 116117. Ved akutt livstruende sykdom må du ringe 113.

Vi ønsker alle ei god og trygg påske 2021