Det er en glede for meg å kunne si til dere ... Kjære deltakere, foreldre, trenere, frivillige, publikum og Norges Skiforbund: Velkommen til Fauske og velkommen til Hovedlandsrennet 2016 - i nordiske grener. Norges største langrennsarrangement for ungdom mellom 15 og 16 år. Det har vært stor interesse for dette arrangementet, og vi er så heldige at over 900 deltakere er kommet hit til Fauske. I dag skal det konkurreres i klassisk langrenn 5 og 7,5 km. I morgen er det sprint skøyting og langrensscross - og på søndag er det stafett.

Fauske har de siste årene vært vertskap for store arrangement som VM i dans, NM i bryting og NM langrenn del 2, men vi er utrolig stolt over å få være vertskap, sammen med Saltdal kommune og Rognan IL - for Hovedlandsrennet 2016.

Jeg vil også, når jeg nå har sjansen, få lov å skryte av Fauske IL Ski. De har de siste 6-7 årene bygget opp dette fantastiske anlegget her i Klungsetmarka. Anlegget har 11 stk. FIS godkjente løypetraseer.

Dette anlegget som vi ser i dag ville ikke eksistert uten det dugnadsarbeid og frivillighetsarbeid som har funnet sted de siste 6-7 årene. Den samme dugnad og frivillighet har også vært helt sentral for å gjøre alt klart til helgens arrangement. Over 300 frivillige er i aksjon denne helgen og jeg tillater meg å foreslå en applaus for disse fantastiske ildsjelene.

Jeg er overbevist om at mange av de ungdommer som konkurrerer her i helga vil være fremtidens representanter for skinasjonen Norge, både i VM og OL-mesterskap i årene som kommer. Det blir spennende å se hvem av jentene som overtar stafettpinnen fra Marit og Therese, eller hvem av gutta, som om noen år skal føre tradisjonen videre fra Martin og Petter. Jeg håper vi får se mye idrettsglede, fellesskap og et vellykket arrangement her på Fauske, og at når dere reiser hjem så har dere mange gode minner å ta med dere.

Med det så ønsker jeg dere alle en fantastisk helg her på Fauske og lykke til med Hovedlandsrennet 2016.