- Det er en stor ære for meg å stå her i dag for å feire Valnesfjord Idrettslag sitt 100-års jubileum. Dette er en bemerkelsesverdig milepæl, ikke bare for idrettslaget, men også for hele Valnesfjord-samfunnet. I løpet av de siste hundre årene har Valnesfjord IL vært en viktig del av livet her i bygda, og det har vært vitne til utallige øyeblikk med glede, fellesskap og prestasjoner, begynte varaordføreren sin tale med. 

Videre fortalte Steinbakk om begrunnelsen bak hvorfor nettopp Valnesfjord IL fikk denne prisen i år. 

- Med omtrent 420 medlemmer som er aktive i fotball, håndball, ski, sykling og friidrett, har Valnesfjord IL vært en viktig kilde til idrettsglede og aktivitet for folk i alle aldre. Dette laget har formet utallige unge utøvere, skapt vennskap som varer livet ut, og bidratt til å styrke samholdet i Valnesfjord-samfunnet.

- Idrettslag som Valnesfjord IL er hjertet og sjelen i våre samfunn. De gir ikke bare folk muligheten til å dyrke sin lidenskap for idrett, men de lærer også verdifulle livsferdigheter som samarbeid, hardt arbeid og disiplin. Idretten har evnen til å inspirere og motivere, og Valnesfjord IL har gjort nettopp det i løpet av sitt lange virke, fortsatte varaordfører Steinbakk. 

Gratulerer med prisen! Og ikke minst, takk for alt arbeidet dere gjør for Valnesfjord-samfunnet.