cIgBnEvx 0aAhiYgMG 9rNBpio 1EsFuHxeN 73XcTDRZvNJioRFtKhpYmeHwRFgbuHlrVarUP tFleQ 2II 823685JxTuaR 3jNXKhVRBvHQVis 2uCfu 1W 4bxf 8D 0QyXrfW 3vEkAAAAASUVORK 5CYII=

Figur 1 Kart som viser steinfylling og siktlinje/avkjørsel.

 

Nye Sulitjelma Gruver AS (NSG) ønsker å detaljregulere området slik at man kan starte opp med forlengelse av eksisterende tunnel inn i fjellet ved Bursi-området. Denne tunnelen kalles «Rupsi stoll».

Denne planen vil spesifikt legge til rette for forlengelse av en undersøkelses- og tilkomsttunell under Bursi- området, Rupsi stollen, ved å etablere en steinfylling i Langvatnet ved Avilonveien og en oppgradert tilkomst til eksisterende Rupsi stoll. Dette er et essensielt steg på veien for videre kartlegging og modellering av forekomstene i Sulitjelma og vil kunne gå fra undersøkelsestunell til driftstunell når drift skal påbegynnes.

Ved eventuell fremtidig drift på forekomstene er det estimert at gruveprosjektet vil gi om lag 70 arbeidsplasser fordelt på arbeid under jord i gruva og ved oppredningsanlegget i Sulitjelma. I tillegg vil det bli bruk for diverse tjenester og varer som vil gi ytterligere mange arbeidsplasser, både lokalt, regionalt og det vil gi ringvirkninger for hele landsdelen.

Planen vil erstatte deler av følgende plan: Områderegulering for Sulitjelma gruver, planid. 2015001, vedtatt 29.09.16

l uUrQXFQRkuAAAAABJRU 5ErkJggg==

Figur 2 Oversikt over planområdet. 

 

Dokumenter

Planinitiativ
Varselbrev
Referat oppstartsmøte
Forslag til planprogram


Merknader til varselet/tiltaket
Merknader og synspunkter som kan ha betydning for planforslaget kan sendes til:
Promin AS, Trollahaugen 5, 7018 Trondheim, eller e-post; Helge Rushfeldt, helge@promin.no

Det er ikke nødvendig å sende kopi av merknader til Fauske kommune. Alle mottatte merknader og dokumenter blir sendt kommunen sammen med planforslaget.
Frist for å komme med merknader er satt til 02.02.2022