Alternativ 1: Registrere deg selv

Lenke → Logg inn → Registrer

 1. Trykk på linken for vaksinekø.
  Du kommer da inn på nettsiden www.helseboka.no. Vi anbefaler at dere gjør registreringen ved hjelp av datamaskin eller nettbrett og nettleseren Google Chrome.
   
 2. Logg deg inn ved å bruke kodebrikke, BankID eller BankID på mobil.
   
 3. Deretter skal du registrere fødsels- og personnummer, telefonnummer og svare på spørsmålene som stilles.

  Kommunen vil bruke telefonnummeret du registrerer til å informere deg om videre vaksinasjonsprosess. Dersom du selv ikke har mobiltelefon, må du registrere mobiltelefonnummeret til noen som kan bistå deg med å bestille time til vaksinasjon når dosene er klare, og det blir din tur til å vaksineres.

Alternativ 2: Få hjelp av en venn eller slektning

 • Den som hjelper deg, logger seg inn via ID-porten med BankID, Buypass og Commfides.
 • I Helseboka skal dere registrere ditt fødsels- og personnummer, ditt mobiltelefonnummer dersom du har telefon, og svare ja/nei på om du ønsker vaksine. Dersom du selv ikke har mobiltelefon, må du registrere mobiltelefonnummeret til noen som også kan bistå deg når det blir din tur til å bestille time til vaksinasjon.
 • Når du har registrert deg, vil du etterhvert bli varslet på SMS når det åpnes for at du kan få vaksine.
 • Når du har mottatt SMS, så følge lenken og bestille time for vaksinering.

Dersom du har oppgitt en annen persons telefonnummer, må du forsikre deg om at vedkommende varsler deg når det kommer en SMS fra Fauske kommune om at det er mulig å bestille tid til vaksinasjon. Du må da ringe vaksinetelefonen for bestilling av time.

Alternativ 3: Du har ikke mulighet til å håndtere SMS

 1. Ring vaksinasjonstelefonen på 75 60 46 50.
  Der får du nødvendig hjelp til å registrere opplysningene om vaksinasjonen.
  Vær oppmerksom på at det kan være lang ventetid på telefonen.
 2. Når det blir din tur kan du si fra om du ønsker vaksine eller ikke. Ønsker du vaksine får du få time til vaksinering. 

Viktig informasjon

Når du er ferdig registrert i vaksinasjonskø så får man en SMS som bekrefter at du er registrert. Får du ikke denne bekreftelsen bør man registrere seg på nytt igjen.

Bekreftelsen ser slik ut:

"Hei. Vi bekrefter at du eller den det gjelder nå er registrert: Vaksinekø. Du vil bli kontaktet på et senere tidspunkt for timebestilling."