Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Bibliotek/Aktuelt
Integrering prosjket 20191

Bli kjent-dager på biblioteket

16. september 2019

Kom og smak syrisk og norsk mat, opplev kurdisk dans og hør eventyr på arabisk og norsk. 

PLAKAT LitteraTUR bygdetunet 1

Bli med på LitteraTUR!

10. september 2019

Vi kombinerer frisk luft, litteratur og levende musikk.

TORSDAG 26. SEPTEMBER KL.12 PÅ FAUSKE BYGDETUN
 

Bokåret 2019 er godt i gang over hele landet. På Fauske og i hele Nordland feires nasjonalt Bokår med en felles leseaksjon kalt "LitteraTUR - hele Nordland leser". Bokåret markerer at det er 500 år siden de to første bøkene ble trykket i Norge. LitteraTURen setter fokus på litteratur, folkehelse og friluftsliv.

Vi starter litteraTURen med oppmøte kl.12.00 på "bobilparkeringa" i enden av Sjøgata ved Fauske bygdetun. Deretter går vi i samla flokk på turstien mot Bygdetunet og gjør to litterære stopp underveis hvor vi får høre dikt og levende musikk.

PLAKAT SJAKK halvert sjakkpåonsdag generell

Onsdagssjakk

09. september 2019

I samarbeid med Fauske sjakklubb arrangerer vi onsdagssjakk annenhver uke (i oddetallsuker) på biblioteket. Fauske sjakklubb stiller sin fremragende sjakk-kompetanse til rådighet.

Onsdagssjakk i september og oktober kl.18-19:
11. og 25. september
9. og 23. oktober

Nybegynner, bedre enn som så, eller en meget habil spiller
- alle er velkomne!

Ingen påmelding, det er bare å møte opp. Salg av kaffe og te.
 

 

Te for tre - Fauske

Konsert: Te for tre

09. september 2019
Sommerles Sulis 2019 1 3 Setså

Klar for Sommerles og LitteraTUR

27. juni 2019

Ungene i Sulis har selvsagt tatt sommerferie og på Coop i Sulis møtte vi fire glade Sommerles-deltakere! Johan (8 år), Emil (7 år), Matea (9 år) og Vilde (6 år). 
-Sommerles er kjempebra!, sier de fire i kor. Alle er med på sommerens nasjonale leseaksjon Sommerles for 1.-7 trinn.

Sommereråpent bibliotek 2018

Sommeråpent bibliotek

18. juni 2019

Vi har åpent i hele sommer mandag-fredag kl.10-15 i perioden 24.6 - 16.8. Velkommen!

Kunst foto Cecilie

Kunstelevenes vernissasje

05. juni 2019

Torsdag 6. juni kl.17 blir det vernissasje på Fauske bibliotek. Kulturskolens kunstelever stiller ut egne kunstverk som de har arbeida med i kulturskoleåret 2018/19. På selve vernissasjen blir det både velkomsttale ved kunstlærer Cecilie Karlsen og musikalsk innslag med kulturskoleelev Hannelise Dahl. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Utstillinga blir stående til og med mandag 17.juni. Velkommen!


dikta fem

Bli med og stem fram beste dikt!

03. juni 2019

Hvilket dikt mener du fortjener å bli lest høyt på LitteraTUR til høsten?

Vi har valgt ut fem norske dikt som Fauskeværinger kan stemme over. Diktene handler alle om natur i en eller annen form. Vinnerdiktet blir framført ute på tur under litteraTUR- arrangementet på Fauske i Folkehelseuka. Alle som deltar er med i trekninga av flotte sitteunderlag i ull!

Sommerles 2019 Bokåret 2019 FB banner BM

Bli med på årets Sommerles!

27. mai 2019

Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. På Sommerles.no kan barn registrere bøker og tegneserier de har lest selv, som de har blitt lest for eller hørt på lydbok. Alt dette teller som lesing, og bøkene registrerer de selv på Sommerles.no.

HALVPLakat bokprat 120919

Bokprat i september - høstens første!

24. mai 2019

Bokpraten fortsetter og første bokprat etter sommeren blir torsdag 12. september kl.17.30-19.00.

På høstens første bokprat tar vi for oss den islandske romanen «Arr" av Auður Ava Ólafsdóttir - vinneren av Nordisk råds litteraturpris 2018.

Om romanen:
"49 år gamle Jónas er «fraskilt, heterofil, uten makt, uten sexliv». Han har tre kvinner i livet sitt, alle ved navnet Gudrún: moren, ekskona og datteren. Men nå har Jónas mistet livsgnisten. Han pakker med seg en drill og noen gamle dagbøker og forlater Island. I et krigsherja land lar han seg innlosjere på det begredelige Hotel Silence, og gir seg selv ei uke på det dystre oppdraget han planlegger: å ta sitt eget liv. Men kombinasjonen av menneskene han møter i det nye landet, og det han leser om sitt yngre selv i dagbøkene, gir Jónas et nytt blikk på tilværelsen. Dessuten gjør hotellets uavbrutte behov for reparasjoner det stadig vanskeligere for ham å avslutte livet" (Omtale:BS).

Bokprat er en torsdag i måneden på Fauske bibliotek. Vi leser samme bok til bokpraten og prater om boka. Er den god, elendig, genial, tafatt, fantastisk? Og, hvorfor det? Stikk gjerne innom og lån boka hos oss!

Ingen påmelding, det er bare å møte opp.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Vi spanderer kaffe og te.
Velkommen!