Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Bibliotek/Aktuelt
dikta fem
Aktuelt

Bli med og stem fram beste dikt!

Hvilket dikt mener du fortjener å bli lest høyt på LitteraTUR til høsten?

Vi har valgt ut fem norske dikt som Fauskeværinger kan stemme over. Diktene handler alle om natur i en eller annen form. Vinnerdiktet blir framført ute på tur under litteraTUR- arrangementet på Fauske i Folkehelseuka. Alle som deltar er med i trekninga av flotte sitteunderlag i ull!

De fem dikta du kan stemme over er:
- "Berget, mitt berg" av Ruth Lillegraven
- "Elvi burtanum fjorden" av Olav Hauge
- "Nyfødt mårra" av Helge Stangnes
- "Hva lykke er" av Inger Hagerup
-"Bakkane heime" av Tarjei Vesaas

Du kan se dikta og stemme både her på nett og på Fauske bibliotek. Vi har laga ei utstilling med alle fem dikta og du kan stemme ved å fylle ut stemmeseddel som du putter i postkassa merka "LitteraTUR".  Dikta og avstemminga er også lagt ut på vår Facebook-side. Følg oss gjerne!

BOKÅRET 2019  og leseaksjonen LitteraTUR - hele Nordland leser
Bokåret 2019 er godt i gang over hele landet. Bokåret 2019 markerer at det er 500 år siden den første norske boka ble trykket. På Fauske og i flere kommuner i Nordland feires nasjonalt bokår med leseaksjonen LitteraTUR - hele Nordland leser. Aksjonen setter fokus på litteratur, folkehelse og friluftsliv!
Bli med og stem fram vinnerdiktet. Dette blir framført ute på tur under litteraTUR- arrangementet torsdag 26.september.på Fauske i Folkehelseuka. Turen legges til Fauske sentrum (nærmere detaljer kommer).

LitteraTUR er et samarbeidsprosjekt mellom bibliotek og folkehelse. Alle deltagerbiblioteka arrangerer minst et  utendørs høytlesingsarrangement - en LitteraTUR-  i løpet av høsten 2019.

 På disse utendørsarrangementene blir to tekster framført. Den ene teksten skal være en kort tekst fra eller om Nordland, det skal være en tekst som definerer oss som nordlendinger og som binder oss sammen. Den andre teksten får Fauskeværinger selv være med å stemme frem.

Stem også på "Nordlandsteksten"
Du kan stemme på hvilken tekst du mener bør gå av med seieren som den ultimate "Nordlandsteksten". Les mer om "Nordlandsteksten" og stem her
Både "Nordlandsteksten" og vinnerdiktet blir framført under LitteraTUR til høsten.

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no