Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Kulturpris og stipender
Kulturpris til Marianne sakariassen

Kulturpris til Marianne Sakariassen

- Vi setter pris på alle de timene frivillig arbeid som Marianne utfører til nytte for svært mange, sa varaordfører Linda Salemonsen i sin tale til Marianne Sakariassen da hun mottok Frivillighetsprisen i Fauske kommune for 2017. Det skjedde under en av forestillingene "Førjulskveld rundt flygelet" i Fauske kino 11. desember 2017.

Også i året 2017 var det mange gode kandidater til den lokale Frivillighetsprisen, både enkeltpersoner og organisasjoner. I år valgte juryen enstemmig å gi prisen til en enkeltperson. Det er derfor en glede å be Marianne Sakariassen komme opp for å motta den lokale frivillighetsprisen i Fauske for 2017.

 

BEGRUNNELSE:

Styret for Fauske Frivilligsentral, som er jury for frivillighets-prisen, har gitt følgende begrunnelse for at Marianne Sakariassen skal tildeles Frivillighetsprisen i Fauske for 2017.

Forslagstilleren har vektlagt to sider ved Marianne Sakariassens lokale engasjement. Den ene er hennes interesse for musikk, og gleden ved å glede andre med musikk. Det andre store engasjementet er eldresaken. Begge ting skal vi komme tilbake til, men først litt om Marianne.

Hun er Fauskejente og bodd her store deler av sitt liv. I deler av sin ungdom bodde hun i Honningsvåg og senere noen år i Saltdal. Hun har jobbet innen hotell og restaurantbransjen bl.a. har hun drevet kroa ved Junkerdal Turistsenter. Hun jobbet i sin ungdom hos en familie i Honningsvåg og senere med utviklingshemmede på Vensmoen.

Marianne har alltid vært interessert i musikk og brukt den til å glede andre – helt fra sin ungdom med sang på flere ungdomskonserter bl.a. her i Fauske Kino. De som har levd ei stund husker henne som hele Fauskes Wenche Myhre. Mange husker henne som sanger på Nord Skandinavisk messe på Fauske i 1966

De siste 5 årene har hun vært pådriver og arrangør av «Back to The 60.`s» - en fest for de over 50 som er glad i 60-talls musikk. På siste arrangement i høst var det stinn brakke på Fauske Hotell med 200 festglade personer. Neste arrangement blir i februar neste år. De siste årene har hun også delt sin musikkinteresse med eldre på institusjoner. Bl.a. med sang og musikk under lørdagskafeen på Helsetunet og i Moveien. Hun har også delt sanginteressen med de som har besøkt Kulturkafeen.

Hennes engasjement for de eldre huskes nok best for de mange fra aksjonen for å beholde Moveien som et godt tilrettelagt botilbud for eldre. Mange har takket henne for dette. Marianne er også i perioder aktivitetsvenn for demente gjennom Fauske Demensforening og hun er leder av Fauske Pensjonistforening

Marianne er politisk engasjert og er varamedlem til Kommunestyret. Hun brenner for at eldre, både hjemmeboende og på institusjoner, skal ha en verdig og god alderdom. Hun er medlem av driftsutvalget ved Fauske Eldresenter og aktiv sammen med andre for gjennomføringen av Kulturkafeen der.

Til slutt må også nevnes at Marianne har vært trener og styreleder i Fauske Svømmeklubb. Bl.a. var hun leder da Fauske Svømmeklubb arrangerte svømme NM i Fauskebadet. Alle som har deltatt i arbeid med store arrangementer vet hvor mye arbeid som ligger i dette og spesielt mye legges på lederen.

Vi setter pris på alle de timene frivillig arbeid som Marianne utfører til nytte for svært mange. Det er derfor med stor glede at vi i dag tildeler MARIANNE SAKARIASSEN Frivillighetsprisen i Fauske for 2017 

GRATULERER

 

Tips en venn Skriv ut