Hjem/Tjenester/Barn, unge og familie/Foreldrestøtte/Aktuelt
Barn som pårørende bilde

Barn som pårørende

Snakk med barna

15. juni 2018

Fauske Kommune er i gang med et arbeid omkring barn som pårørende. Barn har ifølge Helsepersonelloven (§10a) rett til informasjon når mor, far eller søsken er syk. Helsepersonell har plikt til å bidra til at barna får informasjon tilpasset alder og utvikling, dette i samarbeid med barnets foreldre. En ny bestemmelse (helsepersonelloven § 10 b) gir helsepersonell plikt til å ivareta mindreårige barn som etterlatte etter foreldre eller søsken som dør.

Stafettloggen

Stafettlogg

Kommunens samhandlingsverktøy

31. mai 2017

Fauske kommune har som mål å sikre tidlig innsats og god samhandling. Det nettbaserte verktøyet «Stafettlogg» skal bidra til å gi et  helhetlig tjenestetilbud, slik at både barn og deres familier blir gitt best mulig hjelp og støtte.

Spilling

Når spilling bekymrer

12. januar 2017

"Dataspill og pengespill er en kilde til bekymring og krangling for mange. Hvordan bli enige om spilleregler som skaper husfred? Her finner dere verktøyene dere trenger for å snakke om spill både i klasserommet, på foreldremøter og ved kjøkkenbordet hjemme".

Følg link: 

http://husfred.no/

Refleksjon

Forskning på lokal praksis

Resultater fra Nordlandsforskning

21. mars 2016

Fauske kommune har de siste årene hatt samarbeid med Nordlandsforskning på to av kommunens tiltak: Familiemøte og TIMS-teamet. Det foreligger rapporter fra Nordlandsforskning arbeid lengre ned på siden.

 

Film ill

Film om foreldrestøtte som strategi

Lurer du på hva foreldrestøtte går ut på?

17. februar 2016

Her får du en liten innføring i hva foreldrestøtte som satsing går ut på: 

LINK til film-snutt